Jäseneksi

"Pena, oletko ajatellut liittyä OPKOn jäseneksi?"
"Emmä tiedä. Mä pelaan jo lätkää,
opiskelen ja keilaan. OPKO on ok,
mutta aika ei riitä kaikkeen."
"Ymmärrän, mutta jäseneksi liittyminen on kuin äänen antamista vaaleissa. Tuet evankeliumin levittämistä ja kristillistä arvopohjaa. Jo pelkkä mukana oleminen merkitsee!"
"Mä kannatan kyllä kaikkea tuota,
mutta ei sota yhtä miestä kaipaa."
"Kuule, yksikin on tärkeä! Mitä enemmän järjestöllä on jäseniä, sitä enemmän sitä kuunnellaan ja tuetaan. Jäsenenä voit vaikuttaa myös OPKOn sisällä, jos haluat."
"Okei, okei, mutta toi liittyminen on
liian hankalaa. Mulla ei oo aikaa
paperihommiin, kun tuo raamattupiiri..."
"Tämä käy nopeasti. Jos OPKOn arvot ovat jo tuttuja, tulosta vain lomake tuosta alapuolelta, täytä ja pudota lähimpään postilaatikkoon!"
"Liisa, sä olet aikamoinen agentti!
Sait ylipuhutuksi. :) Taidanpa muuten
pyytää äitiäkin liittymään!"

OPKO on rekisteröity yhdistys, johon voi liittyä

  • liiton henkilöjäseneksi ja/tai
  • paikallisyhdistyksen henkilöjäseneksi

 

Jäsenet luokitellaan iän perusteella:

  • alle 15-vuotiaana jäseniksi liittyneet ovat juniori- eli koululaisjäseniä
  • 15-28-vuotiaat ovat varsinaisia jäseniä
  • yli 28-vuotiaat ovat kannatus- eli seniorijäseniä

 

Miten liityn jäseneksi?
Tulosta jäsenanomuskaavake ja lähetä se OPKOn palvelukeskukselle (osoite kaavakkeessa). Paikallisyhdistyksen jäsenanomuksen saat yhdistyksen työntekijältä. Jäseneksi pyrkivän on hyväksyttävä liiton oppiperusta ja tarkoitus.


OPKOn jäsenanomus (pdf)

 

Jäsenmaksu
Koululaisjäsenyys on maksuton. Paikallisyhdistysten varsinaisille ja seniorijäsenille määrätään paikallisyhdistyksen vuosikokouksessa jäsenmaksu, joka vaihtelee yhdistyksestä riippuen. Liiton henkilöjäsenten jäsenmaksu päätetään liiton vuosikokouksessa. Jäsenmaksu on toistaiseksi ollut vapaaehtoinen.

 

Mitä jäsenet saavat?
Yli 15-vuotiaille jäsenille postitamme tiedotuslehtemme Arkin ja alle 15-vuotiaille jäsenille Ruttureppu-lehden. Monien paikallisyhdistysten jäsenet saavat myös paikallisyhdistyksen opiskelijoiden tekemän lehden. Jäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus liiton vuosikokouksessa, ja varsinaisilla jäsenillä myös äänioikeus. Tukijäsenmaksun maksaneet saavat lisäksi toimintakertomuksen. Tukijäsenmaksulaskun voi pyytää toimistosihteeri Juha Aholta, juha.aho(at)opko.fi tai (09) 612 9940.

 

Jäsenyydestä voit kysyä lisää paikallisyhdistyksen työntekijältä tai toimistosihteeri Juha Aholta, juha.aho(at)opko.fi, (09) 612 9940.

 

Veritas Forum

VIP

Ruttureppu.fi

ilosanomapiiri

viisikielinen.fi

Nuotta

IFES