Talouden usein kysytyt kysymykset

Miten toimintaanne voi tukea?
Miten toimintanne rahoitetaan?
Mitkä ovat toimintanne suurimmat kulut?
Kuinka voin olla varma, että raha käytetään tarkoitukseen, johon se on annettu?
Miten saa tietoa omaisuudestanne, veloistanne ja eri toiminnan talousvaikutuksista?
Mikä on Enä-Sepän taloudellinen tilanne ja miten se vaikuttaa OPKOon?Miten toimintaanne voi tukea?

Osallistumalla vapaaehtoistyöllä, rukoilemalla, tai lahjoittamalla rahaa . Kaikkea arvostamme yhtä paljon. Vapaaehtoistyöstä voi kysyä lisää paikallisyhdistyksen työntekijältä tai Leiri- ja kurssikeskus Enä-Sepän osalta Enä-Sepän johtajalta.

 

Miten toimintanne rahoitetaan?

Noin puolet tuloistamme tulee yksityishenkilöiden lahjoituksista. Lisäksi saamme opetusministeriön nuorisojärjestöavustuksen ja osuuden kirkkohallituksen nuorisotyölle keräämästä kolehdista. Myös yksityiset evankelis-luterilaiset seurakunnat keräävät meille kolehteja ja myöntävät avustuksia, sillä toimimme heidän kanssaan yhteistyössä, ja vastaamme usein heidän nuortensa hengellisestä hoivasta opiskelujen aikana. Osassa tapahtumista kerätään osallistumismaksua, mutta niillä ei aina edes pyritä niinkään tavoittamaan tapahtumien taloudellista kuin hengellistä tulosta. Enä-Sepän toiminnan tulot menevät leiritoiminnan kulujen kattamiseen.

 

Mitkä ovat toimintanne suurimmat kulut?

Henkilöstökulut, ja paljon sen jälkeen tulee julkaisut ja muu tiedotus, tapahtumien järjestämiskulut, rahoituskulut, toimitilat ja monet muut pienemmät erät.

 

Kuinka voin olla varma, että raha käytetään tarkoitukseen, johon se on annettu?

Meillä on käytössä kaksi tiliä, yleistili ja viitetili. Niille molemmille laitetut rahat, ja annetut käteislahjoitukset, menevät kyllä samaan kassaan, mutta seuraamme hyvin tarkkaan viestien ja viitteitten perusteella sitä, minkä verran mihinkin tarkoitukseen on annettu. Pyynnöstä minulta saa tiedon yksittäisen renkaan vuoden taloudellisesta tilanteesta. Kukaan työntekijä ei saa palkkaa sen mukaan, paljonko hänen renkaaseensa on lahjoitettu, vaan työtehtävän, kokemuksen ja koulutuksen mukaan.

 

Miten saa tietoa omaisuudestanne, veloistanne ja eri toiminnan talousvaikutuksista?

Toimintakertomuksessamme on sanallinen kertomus menneestä vuodesta, tuloslaskelma, tase ja liitetiedot. Toimintakertomus postitetaan kaikille tukijäsenmaksun maksaneille. Jäseneksi haluava voi ilmoittautua paikallisyhdistykselle tai kysyä lisätietoja toimistosihteeri Juha Aholta. Talouspäällikölle voi ilmoittautua taloustiedottamisen sähköpostilistalle.

 

Mikä on Enä-Sepän taloudellinen tilanne ja miten se vaikuttaa OPKOon?

Enä-Sepän tulos on ollut alijäämäinen, mutta pääsääntöisesti toiminnallinen tulos on kuitenkin kehittynyt parempaan. Kannattavuutta seurataan tarkkaan, ja sen kehittämiseksi ollaan laatimassa omaa strategiaansa.

Enä-Seppä vaikuttaa OPKOn talouteen eniten heiluttelemalla likviditeettiä, kun remontteihin, korjauksiin ynnä muihin kohdistuvat kertakustannukset ovat suuremmat kuin perinteisesti toiminnasta on tullut. Kuitenkin toiminnalliset hyödyt ovat merkittävästi suuremmat, ja se osuus, mikä nyt menee muulta organisaatiolta Enä-Sepän asioihin, menisi jatkuvaan leiri- ja tapahtumapaikkojen etsimiseen (Ruttureppuleirit, opiskelijoiden ja nuorten leirit, ystävätyön tapahtumat kuten jouluillallinen tai juhannustapahtuma, työntekijäkokoukset...) ja suurempiin järjestelemisvaivoihin. Nyt esimerkiksi koululaistyön ei tarvitse pakata niin paljoa leireilleen, kun Enä-Sepässä on järjestetty heille omaa tilaa.

 

Lisää voi kysyä talouspäällikkö Tiina Oinoselta, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen , tai (09) 612 9940.

Palautelomake

Ota yhteyttä

Hämeentie 155 A 9
00560 Helsinki
(09) 612 9940
opko(at)opko.fi

Tue työtä: FI26 8318 6710 0053 04
Lisätiedot ja rahankeräyslupa


OPKO Facebookissa

Liity jäseneksi

Veritas Forum

VIP

Ruttureppu.fi

ilosanomapiiri

viisikielinen.fi

Nuotta

IFES