Kuulumiset

Kajaanissa katse kohti kevätkautta

Tämän Kainuun OPKOn kirjeen kautta toivotan jokaisella siunattua joulunaikaa. Kiitän myös uskollisesta tuesta Kajaanin toiminnalle, joka rohkaisee kulkemaan kohti vuotta 2014.

Kevään suunnitelmia

Kajaanin toiminnan puolesta on rukoiltu kovasti eri puolilla ja eri yhteyksissä. OPKOn valtakunnallinen opiskelijakonferenssi pidettiin Enä-Sepässä loka-marraskuun vaihteessa. Myös siellä kannettiin Kajaanin työtä Jumalan eteen.

Syksyn aikana Kajaanin toiminta on ollut säästöliekillä. Yritin kysellä paikallisista ihmisistä raamattupiirin vetäjää, mutta etsintä ei tuottanut tulosta. Niinpä päätin kevätkauden osalta, että pidämme kerran kuussa raamattupiirin, jota varten tulen itse Oulusta käsin paikalle. Ohesta näet kaikkien kevään piirien aikataulun. Seurakunnalta saimme jälleen käyttöömme Rajalähiön kerhotilan, joka ainakin viime keväänä tuntui sopivan meille oikein mainiosti. Tila on kodikas, vaikka siellä on myös tilaa uusille tulijoille. Nyt siis pyydän, että muistat rukouksissasi näitä Kajaanin kevätkauden raamattupiirejä.

Jos raamattupiirille on enemmänkin tilausta, olen suunnitellut, että piiri voi kokoontua toki tiheämminkin. Silloin tietysti tarvitaan joku paikallinen opiskelija vetämään kyseisten kertojen piiriä. Käytämme kevään piirissä juuri suomeksi käännet-tävää Uncover -raamattupiirimateriaalia. Kyseinen materiaali on ollut käytössä Englannin OPKOssa, ja havaittu hyväksy myös muissa Pohjoismaissa. Materiaalin avulla tutkimme Luukkaan evankeliumia. Uncover materiaalin esittelyä löytyy runsaasti netistä, esimerkiksi: uccf.org.uk/uncover.

Talous ja OPKO 50-v

Oma työprosenttini Kainuun työssä on siis vähennetty tälle vuodelle 20 %:sta 10 %:iin. Kun kannatus on samalla pysynyt kohtalaisena, on Kainuun OPKOn talous pyysynyt tänä vuon-na plussan puolella. Keväällä kulut hiukan lisääntyvät, kun junalippuni ja päivärahani tuovat noin 300 euroa lisäkuluja. Ajantasaisen kannatustilanteen näet täältä: www.opko.fi/index.php?option=com_kannatusluvut&Itemid=682

Suomen OPKOn talouden osalta on teillekin lähetetty hätähuutokirje, jossa kerrottiin valtakunnallisen järjestömme vakavasta tilanteesta. Moni onkin lahjoittanut anteliaasti. Lisäksi on saatu ystävälaina, jonka korko on hyvin pieni tai sitä ei ole lainkaan. Vielä kuitenkin tehdään kovasti töitä, että joulukuun viimeisten päivien kannatus nostaisi vuoden 2013 talouden sellaiseen tilanteeseen, jossa vuosi 2014 näyttäisi toiveikkaammalta.

Vuosi 2014 on OPKOn juhlavuosi. Valtakunnallinen kattojärjestömme täyttää 50 vuotta. Juhlia järjestetään eri puolilla Suomea. Pääjuhla pidetään Helsingissä 5.4. Juhlavuoden tarkemmat tiedot löydät OPKOn nettisivuilta osoitteesta: opko.fi/juhlavuosi. Toivottavasti näemme jossakin juhlavuoden tapahtumassa.

Hän kantaa valtaa harteillaan

Joulunteksteihin kuuluu Jesajan profetia luvusta 9, jossa hän lupaa tulevan lapsen, joka kantaa valtaa harteillaan. Kaikkien aikojen ihmisillä on ollut toive, että tulisi sellainen henkilö, jolla olisi valta ja joka vallallaan selvittäisi sen sotkun, jonka olemme saaneet aikaan. Mieti vaikka tämän hetken talouskriisiä, ilmastoongelmia tai sotia ympäri maailmaa. Toivomme jota kuta, joka ratkaisisi nämä poltta-vat kysymykset.

Jesaja lupaa meille kuninkaan, jolla on valta ja viisaus ja voima. Häntä saamme tänäkin jouluna katsoa oikein tarkasti. Hän makaa seimessä. Hän on kuningas, mutta aivan uudenlainen kuningas. Hänen valtansa ei ole väkivaltaa. Hänen rauhansa ei ole rauhaan pakottamista. Hänen kuninkuutensa muuttaa pahan hyväksi. Hänen rauhansa tuo levon pimeyteen.

Tänäkin jouluna saamme katsella seimen Kuningasta. Hänen valtansa vapauttaa meidät jo nyt synnistä. Viimeisenä päivänä se vapauttaa meidät kaikesta väärästä. Me saamme katsella ja rukoilla: tulkoon sinun valtakuntasi. Näin pyydämme, että mekin saisimme olla tuon valtakunnan tuojia, valtakunnan, joka varmasti tulee, sillä hänellä on kaikki valta taivaassa ja maan päällä.

Kuulumiset

Kiitollisella mielellä Kajaanissa

 

Eilen pidimme opiskelijatyöntekijöiden kanssa skype-palaveria. Näitä palavereita meillä on joka toinen viikko.

Lue lisää...

Kuulumiset

Uutta starttia Kajaanissa

Kovin kauaa ei Kajaanin toiminta ehtinyt olla tuumaustauolla ja telakalla.

Lue lisää...

Kuulumiset

Kajaanissa tuumaustauko

Kajaanin OPKOn toiminta on vuodenvaihteesta lähtien ollut telakalla. Toisin sanoen

Lue lisää...

Kuulumiset

Runsaita antimia Kajaanissa


Kajaanin OPKOn syksyn opiskelijailloista on nyt takana seitsemän kappaletta. Uusi kokoontumistila on

Lue lisää...

Kuulumiset

Lisää artikkeleita...

Sivu 1 / 8

Palautelomake

Ota yhteyttä

Hämeentie 155 A 9
00560 Helsinki
(09) 612 9940
opko(at)opko.fi

Tue työtä: FI26 8318 6710 0053 04
Lisätiedot ja rahankeräyslupa


Tapahtumat | Kajaani

Liity jäseneksi

Veritas Forum

VIP

Ruttureppu.fi

ilosanomapiiri

viisikielinen.fi

Nuotta

IFES