Warning: copy(file:///Users/kallevaatainen/Library/Caches/TemporaryItems/moz-screenshot.jpg) [function.copy]: failed to open stream: No such file or directory in /home/opkofi/public_html/plugins/content/mavikthumbnails.php on line 361

Warning: copy(file:///Users/kallevaatainen/Library/Caches/TemporaryItems/moz-screenshot-1.jpg) [function.copy]: failed to open stream: No such file or directory in /home/opkofi/public_html/plugins/content/mavikthumbnails.php on line 361

Riemullista pääsiäisaikaa Kajaanista

Kuulumiset

Kuulumisia huhtikuulta.

Kuulumiset

 

Jeesuksen ylösnousemuksessa uuden luomakunnan voima murtautui maailmaan. Tästä voimasta me kristittyinä eli Kristuksen kirkon jäseninä elämme. Uuden luomakunnan antimista tahdomme myös OPKOssa ammentaa.


OPKOn illoissa maistelimme pääsiäisen antimia jo vähän etukäteen, kun 1.4. virsi-illassa lauloimme paitsi Kristuksen kärsimystiestä, myös pääsiäisaamun ihmeestä. Tuossa illassa meitä olikin koolla tämän kevään ennätysjoukko, 20 ihmistä. Virsiä säestivät Janne Koskela, Marjaana Väisänen ja Sami Puhakka. Virsi-ilta oli myös kutsuilta, johon moni oli pyytänyt mukaan ystäviään. Kuolemankin kahleet kirvoittavasta ylösnousemusvoimasta saimme toisenlaisen näkökulman 29.4., kun vankilapastori Juhani Vidgren kertoi työstään. Kyseinen opiskelijailta pidettiin Kajaanin KL:n tiloissa, missä myös ensi syksyn illat pidetään.

 

Syysohjelma on saatu melkein valmiiksi. Kun viimeinen kevään opiskelijailloista on pidetty, löytää syksyn illat netistä (www.opko.fi/kajaani). Ohjelmassa on neljä “Jumalan lahjat” -iltaa, joissa pohdimme kastetta, ehtoollista, seurakuntaa ja paimenuutta. Tämän lisäksi mietimme muun muassa kristityn tehtävää koulumaailmassa ja sitä, kohtaako Kristus tänäänkin sairata.


Suomen OPKOn syksystä
on hyvä tietää, että  pohjoismaiset sisarjärjestöt kokoontuvat lokakuussa Suomeen. Pohjoismainen leiri pidetän Enä-Sepässä, johon odotetaan noin 120 osallistujaa. Saa nähdä päästäänkö tavoitteeseen, ja jos päästään, niin toivottavasti paikat kestävät.

 

Omiin kevään töihini kuuluu Kajaanin ja Oulun töiden lisäksi SRO:n, STI:n ja OPKOn järjestämä teologisen pääsykoekurssi. Kurssi pidetään Raamattuopistolla Kauniaisissa 11.-14.5. Itse opetan toisen Helsingin teologisen pääsykoekirjan (Teologia - johdatus tutkimukseen) kokonaisuudessaan. Kirjan opettaminen on antoisa haaste. Se on itselleni myös yksi keino pysyä kiinni akateemisessa teologiassa. Samalla joutuu tietysti miettimään, miten luo kokonaiskuvaa laajoista asioista ja miten rohkaisee pyrkijöitä lukemaan. Samalla reissulla pidän myös opetuksen Helsingin OPKOn illassa.

Kevään työntekijäkokous on tänä vuonna 26.-28.5. Kokouksen jälkeen valmistelen OPKOn, Kylväjän, SRO:n ja Sansan järjestämää varhaisnuorten Ruttureppuleiriä. Leirin jälkeen jään sitten kesälomalle. Oulun OPKOn kanssa tarkoituksemme on järjestää vaellus elokuun puolenvälin tienoilla. Silloin siis palaan töihin.


Kun tulevien töiden luettelemisessa pääsin vauhtiin, niin mainitsen vielä lopuksi, että tehtäväkseni on annetu vetää ensi vuoden vaihteen valtakunnallisen opiskelijakonferenssin suunnittelua.

 

Jäsenmaksu

 

Viime kirjeessä mainitsin Kajaanin OPKOn jäsenmakusta. Mainitsemani viite ei toimi, joten viitteen sijaan voi kirjoittaa viestikenttään: “Jäsenmaksu, oma nimi”. Tilinumero on 800017-588784. Jäsenmaksu varsinaisilta jäseniltä on 5 € ja seniorijäseniltä 10 €.

 

Rukousaiheet

 

Taivaan Isä kiitämme

  • Pääsiäisen viestistä ja uuden luomakunnan voimasta.
  • Kevään etenemisestä.
  • Syksyn ohjelman valmistumisen etenemisestä.

Pyydämme

  • Voimia kevään opintoihin.
  • Kesätöitä niille, jotka vielä  hakevat.
  • Siunausta OPKOn kesän tapahtumiin.

Tapahtukoon sinun tahtosi. Amen


Palautelomake

Ota yhteyttä

Hämeentie 155 A 9
00560 Helsinki
(09) 612 9940
opko(at)opko.fi

Tue työtä: FI26 8318 6710 0053 04
Lisätiedot ja rahankeräyslupa


Liity jäseneksi

Veritas Forum

VIP

Ruttureppu.fi

ilosanomapiiri

viisikielinen.fi

Nuotta

IFES