Kajaani

Kajaanin huhtikuun kuulumisia

Kuulumisia Kajaanin työstä ja taloudesta.

Lue lisää...

Mitä te siinä seisotte?

Helatorstaina Jeesus astui taivaisiin; ei siis jonnekin toiselle planeetalle, vaan “Jumalan ulottuvuuteen”. Opetuslapset jäivät ihmettelemään näkyä, ja niinpä kaksi valkopukuista miestä tulee sanomaan (Ap. t. 1:1-11): “Mitäs te siihen nyt jäitte tumput suorina seisoskelemaan. Jeesus tulee kyllä takaisin, mutta sitä ennen teillä on hommia luvassa.” Yhäkin kuulee opetettavan, että Jeesuksen opetuslapset odottivat Herransa pikaista paluuta, myivät omaisuutensa ja hengailivat keskenään Jerusalemissa. Jossain vaiheessa sitten tuli ongelma, kun Jeesusta ei kuulunutkaan. Kyseessä on virheellinen käsitys.

Koko Uusi testamentti antaa kuvan, jonka mukaan ylösnousemuksen ja Pyhän Hengen saamisen jälkeen piti kääriä hihat ja ryhtyä työhön. Jeesuksen ylösnousemuksessa uusi luomakunta oli alkanut. Helluntaina seurakuntaan oli puhallettu uuden luomakunnan Elämän Henkäys. Nyt piti käydä työhön, kuten jo Adamin ja Eevan oli ollut tarkoitus paratiisissa tehdä. Piti levittää Jumalan valtakuntaa, uutta luomakuntaa, jonka osallisuuteen päästiin seurakunnan keskellä kasteen kautta sanassa ja ehtoollisessa. Näissä välineissä taivaan ja maan verho tuli ja tulee jo nyt läpinäkyväksi. Siksi seurakunta jo nyt elää niistä lahjoista, jotka suurena ylösnousemuksen päivänä laskeutuvat taivaasta tämän maailman keskelle. Niinpä mekään emme jää toljottamaan, vaan vedämme työhanskat käteen.

Rukousaiheita huhtikuu 2010

Taivaan Isä kiitämme
  • aktiivisista vastuunkantajista,
  • talouden kehittymisestä,
  • että, Jeesuksella on kaikki valta taivaassa ja maan päällä.

Pyydämme

  • lisää ihmisiä mukaan toimintaamme,
  • että syksylle suunnitellut uudistukset olisivat toimivia,
  • voimia haasteisiin, joita Kajaanin OKL:n lakkauttaminen aiheuttaa.
Tapahtukoon sinun tahtosi. Amen

Kajaanin maaliskuun kuulumisia

Kainuun OPKOn jäsenkokous saatiin pidetyksi, ja kaikki asiat tulivat hyvin käsitellyksi tuossa 17.3. kokouksessa. Monesti näistä kokousasioista tulee kovin paperinmakuisia ja siksi onkin hyvä muistaa, että ne siitä huolimatta palvelevat käytännön työtä. Tilit tulevat hoidetuksi lain mukaan. Toimintaa tulee arvioitua jälkeen päin ja otettua huomioon samalla uutta suunniteltaessa.

Lue lisää...

Heidän silmänsä aukenivat

Monesti kuulee sanottavan, että Jeesuksen opetuslapset tahtoivat uskoa ylösnousemukseen. Evankeliumeiden kirjoittajat kuitenkin tekevät harvinaisen selväksi, ettei näin ollut. Ottakaamme esimerkiksi Emmauksen tien kulkijat (Luuk. 24), jotka olivat kuulleet viestin ylösnousemuksesta, mutta eivät voineet uskoa. Sehän oli vastoin kaikkea järkeä (luit oikein: vastoin järkeä, sillä kaikki ihmiset kaikkina aikoina ovat tienneet, etteivät kuolleet nouse ylös). Emmauksen tien kulkijat eivät edes tunnistaneet Jeesusta, joka kulki heidän matkassaan. Vasta leivän murtamisen hetkellä heidän silmänsä aukenivat. Tämä puolestaan kertoo meille, että ylösnoussut oli fyysinen olento. Ja kuitenkin hän oli jotenkin enemmän fyysinen, kuin ennen; jopa niin, ettei häntä tahtonut tunnistaa vaikka paljon tuttua näkikin.

Ylösnousemus oli siis fyysinen tapahtuma; ainutkertainen - toistaiseksi. Apostolisessa uskontunnustuksessa nimittäin tunnustamme uskovamme ruumiin ylösnousemisen ja iankaikkisen elämän. Ei iankaikkinen elämä ole sielun leijumista pilven reunalla. Iankaikkinen elämä on elämistä uudeksi luodussa maailmassa, sellaisena, miksi meidät syvimmältämme on luotu. Tätä uutta luomakuntaa me jo maistelemme nauttiessamme elämän leipää sanassa ja ehtoollisessa. Tämän uuden luomakunnan elämää me jo harjoittelemme seurakunnan keskellä; seurakunnan, joka on viimeisen ylösnousemuksen esimaku tässä ajassa.

Lisää artikkeleita...

Sivu 9 / 14

Palautelomake

Ota yhteyttä

Hämeentie 155 A 9
00560 Helsinki
(09) 612 9940
opko(at)opko.fi

Tue työtä: FI26 8318 6710 0053 04
Lisätiedot ja rahankeräyslupa


Liity jäseneksi

Veritas Forum

VIP

Ruttureppu.fi

ilosanomapiiri

viisikielinen.fi

Nuotta

IFES