Kajaani

Kajaanin maaliskuun kuulumisia

Kainuun OPKOn jäsenkokous saatiin pidetyksi, ja kaikki asiat tulivat hyvin käsitellyksi tuossa 17.3. kokouksessa. Monesti näistä kokousasioista tulee kovin paperinmakuisia ja siksi onkin hyvä muistaa, että ne siitä huolimatta palvelevat käytännön työtä. Tilit tulevat hoidetuksi lain mukaan. Toimintaa tulee arvioitua jälkeen päin ja otettua huomioon samalla uutta suunniteltaessa.

Lue lisää...

Heidän silmänsä aukenivat

Monesti kuulee sanottavan, että Jeesuksen opetuslapset tahtoivat uskoa ylösnousemukseen. Evankeliumeiden kirjoittajat kuitenkin tekevät harvinaisen selväksi, ettei näin ollut. Ottakaamme esimerkiksi Emmauksen tien kulkijat (Luuk. 24), jotka olivat kuulleet viestin ylösnousemuksesta, mutta eivät voineet uskoa. Sehän oli vastoin kaikkea järkeä (luit oikein: vastoin järkeä, sillä kaikki ihmiset kaikkina aikoina ovat tienneet, etteivät kuolleet nouse ylös). Emmauksen tien kulkijat eivät edes tunnistaneet Jeesusta, joka kulki heidän matkassaan. Vasta leivän murtamisen hetkellä heidän silmänsä aukenivat. Tämä puolestaan kertoo meille, että ylösnoussut oli fyysinen olento. Ja kuitenkin hän oli jotenkin enemmän fyysinen, kuin ennen; jopa niin, ettei häntä tahtonut tunnistaa vaikka paljon tuttua näkikin.

Ylösnousemus oli siis fyysinen tapahtuma; ainutkertainen - toistaiseksi. Apostolisessa uskontunnustuksessa nimittäin tunnustamme uskovamme ruumiin ylösnousemisen ja iankaikkisen elämän. Ei iankaikkinen elämä ole sielun leijumista pilven reunalla. Iankaikkinen elämä on elämistä uudeksi luodussa maailmassa, sellaisena, miksi meidät syvimmältämme on luotu. Tätä uutta luomakuntaa me jo maistelemme nauttiessamme elämän leipää sanassa ja ehtoollisessa. Tämän uuden luomakunnan elämää me jo harjoittelemme seurakunnan keskellä; seurakunnan, joka on viimeisen ylösnousemuksen esimaku tässä ajassa.

Maaliskuun rukousaiheita

Taivaan Isä kiitämme
 • hyvästä jäsenkokouksesta,
 • keskustelevaisista ja ravitsevista illoista,
 • että Jeesus on esikoisena voittanut kuoleman.

Pyydämme

 • lisää ihmisiä mukaan toimintaamme,
 • viisautta ensi syksyn toiminnan suunnitteluun,
 • siunausta OPKOn kesän leireille.

Tapahtukoon sinun tahtosi. Amen

Jeesus Paholaisen kiusattavana

Paastonajan ensimmäisenä sunnuntaina pohditaan Jeesuksen kiusauksia (Matt. 4). Heti kasteen jälkeen Henki heitti Jeesuksen 40 päiväksi erämaahan. Luvun 40 perusteella voimme jo päätellä, että Jeesus lähtee toteuttamaan Israelin kansan tehtävää. Hän kulki kasteen kautta erämaahan, kuten Israel Egyptistä paetessaan. Muistamme kuinka kansa napisi erämaassa ruoan puutteesta, ja niinpä nälkäistä Jeesusta kehotetaan muuttamaan kivet leiviksi. Samoin kansa suorastaan kyseenalaisti, oliko Herra heidän keskellään (2. Moos. 17:17), ja niinpä Jeesustakin käsketään kokeilla ottavatko Jumalan enkelit kiinni, kun hän hyppää temppelin harjalta. Vieläpä Israel lankesi erämaassa jopa epäjumalanpalvelukseen, ja niin Perkele yrittää saada Jeesuksen kumartamaan itseään.

Hyvin muistamme, että Jeesus kesti kiusaukset. Hän ei langennut koettelemaan Jumalaa kokeilemalla oliko todella hänen Poikansa. Jeesus luotti sanaan, jonka oli jo kasteessa kuullut: “Sinä olet minun rakas poikani.” Siksi Jeesus saattoi toteuttaa sen, mitä langennut Israel ei ollut kyennyt tekemään, nimittäin tuomaan siunauksen kaikille maailman kansoille. Sitä siunausta Jeesus lähetti opetuslapsensa tuomaan myös sinulle: kastaen ja opettaen. Siksi voit luottaa kiusausten keskellä Jeesuksen työhön, jonka vuoksi sinullekin on sanottu jo kasteessa: “Sinä olet minun rakas lapseni.”

Kajaanin tammi-helmikuun rukousaiheet

Taivaan Isä kiitämme
 • OPKOn vastuunkantajista,
 • hyvin menneestä valtakunnallisesta opiskelijakonferenssista,
 • valkeasta talvesta.
Pyydämme
 • lisää ihmisiä mukaan toimintaamme,
 • evankeliumin iloa kaikkeen toimintaan,
 • siunausta tulevaan jäsenkokoukseen.
Tapahtukoon sinun tahtosi. Amen

Lisää artikkeleita...

Sivu 9 / 14

Palautelomake

Ota yhteyttä

Hämeentie 155 A 9
00560 Helsinki
(09) 612 9940
opko(at)opko.fi

Tue työtä: FI26 8318 6710 0053 04
Lisätiedot ja rahankeräyslupa


Tapahtumat | Kajaani

Liity jäseneksi

Veritas Forum

VIP

Ruttureppu.fi

ilosanomapiiri

viisikielinen.fi

Nuotta

IFES