Luukas

Luukkaan evankeliumi 365 pätkässä ja Mailis Janatuisen mietteitä tekstistä.

Lk. 4:3-4

3. Silloin Paholainen sanoi hänelle: "Jos kerran olet Jumalan Poika, niin käske tämän kiven muuttua leiväksi." 4. Jeesus vastasi: "On kirjoitettu: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä.'"

Lue lisää...

Lk. 4:5-7

5. Paholainen vei Jeesuksen korkealle paikalle, näytti hänelle yhdessä hetkessä kaikki maailman valtakunnat 6. ja sanoi: "Kaiken tämän, koko maailman ja sen loiston minä annan sinun valtaasi, sillä se on annettu minun haltuuni ja minä voin antaa sen kenelle tahdon. 7. Jos kumarrat minua, tämä kaikki on sinun."

Lue lisää...

Lk. 4:8

8. Jeesus vastasi: "On kirjoitettu: 'Herraa, Jumalaasi, sinun tulee kunnioittaa ja ainoastaan häntä palvella.'"

Lue lisää...

Lk. 4:9-12

9. Paholainen vei Jeesuksen Jerusalemiin, asetti hänet temppelimuurin harjalle ja sanoi: "Jos kerran olet Jumalan Poika, niin heittäydy tästä alas. 10. Onhan kirjoitettu: 'Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua. 11. He kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen.'" 12. Jeesus vastasi: "On myös sanottu: 'Älä kiusaa Herraa, Jumalaasi.'"

Lue lisää...

Lk. 4:13-15

13. Kiusattuaan näin Jeesusta kaikin tavoin Paholainen jätti hänet joksikin aikaa rauhaan. 14. Täynnä Hengen voimaa Jeesus palasi Galileaan, ja hänestä puhuttiin kohta kaikkialla. 15. Hän opetti synagogissa, ja kaikki ylistivät häntä.

Lue lisää...

Lisää artikkeleita...

Sivu 10 / 73

Veritas Forum

VIP

Ruttureppu.fi

ilosanomapiiri

viisikielinen.fi

Nuotta

IFES