HERÄTYS! - Herätyksen sukupolven tuntoja

Salli Hakala - Laura Mäkelä - Johanna Sumiala-Seppänen

Suomen ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen (OPKO) 40-vuotisjuhlassa 2004 julkaistu herätyksen sukupolven tuntoja käsittelevässä kirja.

Mikä saa sadat järkevät nuoret ja opiskelijat uskomaan ja toimimaan päinvastoin kuin ajan yleinen ja kirkollinen henki näyttäisi johdattavan?

Mikä oli se yhteiskunnallinen ja kirkollinen tilanne, joka mahdollisti vanhojen perinteisten rakenteiden murtumisen 1960-luvun kirkossa, opiskelijaliikkeessä, lähetyksessä, kulttuurissa ja politiikassa?

Näihin kysymyksiin etsitään vastausta Suomen ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen (OPKO) 40-vuotisjuhlassa julkaistussa herätyksen sukupolven tuntoja käsittelevässä kirjassa.

Herätys! – kirja luotaa opiskelijaliikkeen näkökulmasta 40 vuoden ajalta herätyksen kokenutta sukupolvea ja sen synnyttämää niin kutsuttua viidettä herätysliikettä.

Kirja perustuu aikalaishaastatteluille ja sen ovat kirjoittaneet viestinnän tutkija Salli Hakala, toimittaja Laura Mäkelä ja mediatutkija Johanna Sumiala-Seppänen.

Kun Herätys! – kirjan tekijät tutustuivat OPKOn historiaan, heitä hämmästytti eniten se suorasukaisuus, joka liikkeen alkuaikojen teksteissä välittyi – voiko noin suoraan sanoa! Heille alkoi piirtyä kuvaa nuoresta herätyksen sukupolvesta, joka otti Raamatun todesta.

Runsaan viiden tunnin teemahaastatteluissa Opiskelija- ja Koululaislähetyksen kantavat voimat Olavi Peltola, Juhani Lindgren, Raimo Mäkelä, Pekka Jokiranta ja Timo Junkkaala luotsasivat 60-luvun herätystä, sen synnyttämää yhteisöä ja toimintaa. Kysymys on evankelisluterilaisen kirkon piirissä vaikuttavasta viidennestä herätysliikkeestä.

Herätys! – kirja on puheenvuoro, joka avaa joitain näkökulmia herätyksen kokeneeseen sukupolveen.

TILAA NYT!
Herätys! – Herätyksen sukupolven tuntoja – kirjan voit tilata OPKOn toimistosta hintaan 5 euroa + postikulut.
(09) 612 99442
Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Hämeentie 155 A 9, 00560 Helsinki

Veritas Forum

VIP

Ruttureppu.fi

ilosanomapiiri

viisikielinen.fi

Nuotta

IFES