Kuulumiset

Vanha testamentti innosti opiskelijoita

Vilho innostui VT:stäVilho innostui VT:stäViimeaikaisessa keskustelussa on tullut vahvasti esille, että Raamattu on vanhentunut kirja, eikä sillä ole mitään sanottavaa modernille ihmiselle. Saimme kokea kuitenkin jotain aivan päinvastaista Itä-Suomen OPKOjen syysleirillä.

Lue lisää...

Syksyn lähtölaukaus Pieksämäellä

henkka_juha_topi_kota
Makkaratulet kodalla

Diakin muuttuminen etäpainotteiseksi ei ole näkynyt toiminnassa erityisesti. Illoissa on käynyt paljon enemmän porukkaa, kuin viime syksyn alussa. Kolmessa edellisessä illassa on ollut lähes 20 henkeä mukana ja siten kävijämäärät ovat viime syksystä tuplaantuneet.

 

Lue lisää...

Illat päätökseen Pieksämäellä

grilli
Illat ovat ohi Pieksämäellä ja päätimme kevätkauden saunailtaan.Viime vuonna Riitta keksi viettää viimeisen illan saunoen ja nyt laitoin sen jo valmiiksi ohjelmaan. Melko moni OPKOlla käyvistä nuorista on myös café Good Moodin toiminnassa mukana, joten yhdistämme saunaillan heidän kanssaan.

Lue lisää...

Synnin alkeita Pieksämäellä

 

lusikka
Lusikka
Pidimme opiskelijaillan teemalla Synnin alkeet. Äkkiseltään kuitenkin luulisi, ettei ole tarpeen opettaa ketään tekemään syntiä. Pahan tekeminen sujuu varsin luontevasti meiltä. Syntiinlankeemus on kuitenkin peruuttamaton asia, voimme korkeintaan harmitella sitä. Kivempaa olisi varmaankin vain olla puhumatta ja ajattelematta koko asiaa.

Kenties juuri tuollaisen asenteen vuoksi synnistä ei puhuta tarpeeksi. Ihmisiltä hämärtyy käsitys siitä miten vakava ja vaikea asia synti on. Moni vielä luulee aidosti, ettei maailmassa ole mitään vikaa. Ihmiset eivät kuitenkaan pysty selittämään ongelmia ja pahaa oloa elämässään.

Ohessa kuva-arvoitus: Miten lusikka liittyy synnin alkeisiin? (vastaus lopussa)

Lue lisää...

Ilosanomapiirikoulutusta Pieksämäellä

Uuden vuosikymmenen työt lähtivät käyntiin tänä vuonna opiskelijakonferenssilla. Enä-Seppä oli melko pullollaan väkeä ja saimme olla neljä päivää opetuksen äärellä ja sunnuntaina vietimme vielä leirikirkon. OPKOn nettisivuilta löytyvät kaikki opetukset ja opiskelijoiden kuulumisia leiristä.

Lue lisää...

Lisää artikkeleita...

Sivu 1 / 2

Palautelomake

Ota yhteyttä

Hämeentie 155 A 9
00560 Helsinki
(09) 612 9940
opko(at)opko.fi

Tue työtä: FI26 8318 6710 0053 04
Lisätiedot ja rahankeräyslupa


Tapahtumat | Pieksämäki

Ohjelmaa ei ole vielä julkaistu.
Liity jäseneksi

Veritas Forum

VIP

Ruttureppu.fi

ilosanomapiiri

viisikielinen.fi

Nuotta

IFES