Pieksämäen huhtikuun 2009 kuulumiset

Pieksämäen OPKOn ensimmäisessä sähköisessä rukouskirjeessä. Sonja Lamppu kertoo kevään kuulumisistaan ja pääsiäisen ajatuksia.

 

Sonjan kuulumiset

"Jeesus elää, Herrani! Kuolemalta murtui valta!"

 

 

Sonja Lamppu
Istuin pääsiäisyönä pimeässä kirkossa. Pimeydessä mietin, kokivatko opetuslapset jotain tällaista 2000 vuotta sitten? Vapahtaja, jonka kanssa he olivat viettäneet kolme vuotta, jota he olivat seuranneet ja rakastaneet, johon he olivat laittaneet uskonsa ja toivonsa, olikin yht’äkkiä poissa. Tilalla olivat pimeys ja hämmennys.

 

 

Messun ensimmäisen virren aikana valoja ja kynttilöitä alettiin sytyttää ja pian kirkkosali oli täysin valaistu. Valo voitti pimeyden, konkreettisesti. Jeesuksen ylösnousemuksen riemusta levisi taas valoa murtuneiden opetuslastenkin sydämiin. Yhä edelleen valo valtaa alaa kaikkialla, missä Jeesuksen ristinkuolemaa ja ylösnousemuksen ihmettä julistetaan.

 

Viime syksy ja alkanut kevät ovat vaikuttaneet aika-ajoin valottomilta. Uutiset ovat kielineet pimeydestä: perhe- ja koulusurmista, irtisanomisista ja syvästä lamasta, maailmanlaajuisesta taloudellisesta epävarmuudesta. En ihmettele, jos ihmismieli vaipuu epätoivoon tällaisten näköalojen äärellä. Samalla olen kuitenkin kokenut, että nyt ei ole kristittyjen aika suistua toivottomuuteen. Pikemminkin nyt on aika ojentaa kädet ja avata suu, antaa valon levitä ja kertoa taivaallisesta toivosta, joka kestää, kun kaikki muu ympärillä horjuu. Ihmisen syvintä ja raastavinta hätää ei lopulta voi tyydyttää kuin Kristus.

 

Olen ollut mukana Pieksämäen Opkon toiminnassa Diak-opintojeni alusta lähtien. Kuluva kevät on viimeinen opiskelukevääni Pieksämäellä. Hävettävän vähän olenkin enää tämän kevään aikana ehtinyt toimintaan mukaan. Olen kuitenkin kiitollinen Jumalalle siitä, että Hän on antanut minun näiden opiskeluvuosien ajan tutustua Opkon kautta uskoviin ystäviin, joiden yhteyteen on ollut hyvä tulla ja joiden kanssa on jaettu elämää ristin juurella. Jumala on puhunut ja puhutellut opiskelijailtojen ja raamisten kautta ja siksi Opko on ollut tärkeä nuoren kristityn ja kirkon virkaan opiskelevan majapaikka. Tällä hetkellä Pieksämäen Opkossa eletään muutosten aikaa. Moni kysymys tulevan hallituksen tai ylipäätään toiminnan jatkumisen suhteen on auki. Rukousta uusien tekijöiden ja viisaiden päätösten puolesta tarvitaan.

 

Sen samaisen pääsiäisyönmessun ehtoollispöydässä jysähti: ”sinun puolestasi annettu ja vuodatettu.” Sanat, jotka olen kuullut satoja kertoja aikaisemminkin, tuntuivat todemmilta kuin koskaan. MINUN puolestani Kristus kärsi ristillä helvetin! MINUN puolestani Kristus antoi henkensä! Suunnattoman riemun ja kiitoksen ohella mielen täytti hätä niiden lähimmäisten puolesta, jotka eivät vielä tätä ihmettä omalla kohdallaan usko todeksi. Rukoukseni on, että Opko voisi olla tavoittamassa juuri näitä valoa janoavia etsijöitä eikä vain niitä, jotka ovat jo tulleet tutuiksi Jeesuksen kanssa. Samalla rukoilen, että Opkon toiminnassa mukanaolevat rohkaistuisivat elämään uskoaan arjessa todeksi sielläkin, missä pimeys vielä meinaa vallata alaa. ”Te olette maailman valo.” Matt. 5:14

 

Taivaallisen virvoittavaa valohoitoa kevääseesi!

 

Sonja Lamppu

Rukousaiheita

Pieksämäen OPKOlla kevät alkaa olemaan loppusuoralla. Vielä on yksi ilta jäljellä ja ensi syksyn ohjelman teko. Pyydämme esirukoustukea erityisesti sen suunnittelussa.

 

 

Pekka Ryhänen
Pieksämäen OPKOn taloustilanne on edelleenkin haasteellinen, mutta kuitenkin merkittävästi kohentunut alkuvuoden aikana. Se on suuri kiitosaihe, mutta samalla myös rukousaihe edelleen, jotta kannatus vakiintuisi.

 

 

Rukoilkaamme myös opiskelijoiden kesätöiden puolesta, jotta he saisivat olla Herran käytössä ja kulkea hänen edeltäkäsin valmistamissa askelissa!

 

Pekka Ryhänen

Pieksämäen työntekijä

 

Pieksämäen työtä voitte tukea tilillemme 800013-1044609 viitenumerolla 2176.

www.opko.fi/nettipankit

 

Etelä-Suomen lääninhallituksen 19.12.2008 myöntämän rahankeräysluvan OKU 1345 A mukaisesti Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry voi kerätä varoja tililleen 800013-1044609 kaikille avoimen raamattuopetus-, yhteydenrakentamis- ja tavoittavan toimintansa rahoittamiseen 1.1.2009-31.12.2010 koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta niin, että rahat käytetään välittömästi toimintaan.

Palautelomake

Ota yhteyttä

Hämeentie 155 A 9
00560 Helsinki
(09) 612 9940
opko(at)opko.fi

Tue työtä: FI26 8318 6710 0053 04
Lisätiedot ja rahankeräyslupa


Tapahtumat | Pieksämäki

Ohjelmaa ei ole vielä julkaistu.
Liity jäseneksi

Veritas Forum

VIP

Ruttureppu.fi

ilosanomapiiri

viisikielinen.fi

Nuotta

IFES