Tarttuva usko -kurssi evankeliumin kertomiseksi

Evankeliumin kertominen on luonnollinen asia
Moni opiskelija pohtii Jeesuksen lähetyskäskyn (Matt 28:18-20) äärellä, mikä olisi hänen paikkansa tavoittavassa työssä. Tarttuva usko –kurssi on kehitetty juuri tällaista pohdintaa varten. Kurssilla mietitään mm. miksi evankeliumin kertominen on tärkeää, mitkä ovat omat vahvuusalueet, kuinka rohkaistua ottamaan uskonasiat puheeksi aidolla tavalla, miten kertoa oma tarina ja miten kertoa ”Jumalan tarina” eli evankeliumi havainnollisesti.

 

Kursseja järjestetään OPKOn opiskelijapaikkakunnilla eri puolilla Suomea joko yhtenä viikonloppukurssina tai 5-6 illan sarjana. OPKO on kouluttanut muutamia työntekijöitä ja opiskelijoita kurssien vetäjiksi. Voit tiedustella oman paikkakuntasi tulevasta kurssista Olli Lehmoselta, p. 040 416 3714, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen . Rohkeasti vain mukaan!

 

Tarttuva usko –kurssin käynyt ja kouluttajaksikin pestautunut Minna vastasi muutamiin kysymyksiin:

 

Mikä sai sinut tulemaan tälle kurssille?
”Olen miettinyt lähetystyöhön lähtemistä. Ihmisille tulisi kertoa Jumalasta. Haluaisin tehdä sanoin selväksi mihin usko perustuu.”

Mitä olet oppinut kurssilla?
”Kurssin sisältö on ollut yksinkertaisia perusasioita. Evankelioinnista tehdään helposti jotakin kummallista. Ihmiset tekevät siitä liian ihmeellistä, ikään kuin tavallinen ihminen ei voisi puhua Jumalasta. Sen sijaan Jumala on se joka tekee ihmeitä. Tämän kurssin jälkeen on huomattavasti helpompi ajatella omalla kohdalla uskosta kertomista. Ajatus siitä on selkiytynyt.”

Miten haluaisit jakaa eteenpäin täällä opittua?
Olen valmis pitämään Tarttuva usko –kurssia niin Joensuussa kuin muuallakin. Tämä on sellaista tietoa, mitä mielellään jakaa eteenpäin.

Veritas Forum

VIP

Ruttureppu.fi

ilosanomapiiri

viisikielinen.fi

Nuotta

IFES