OPKOn ystäväpyhä Herttoniemessä 31.8.

OPKOn valtakunnallista ystäväpyhää vietetään 31.8. Helsingissä Herttoniemen kirkossa. Klo 10 alkavassa messussa saarnaa OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen ja liturgina toimii Herttoniemen seurakunnan pappi Jouko Olkkola. Avustamassa Liisi ja Pekka Jokiranta. Messun jälkeen pidetään kirkkokahvit ja ystävätapaaminen, joilla OPKOn syntyä muistelevat Ritva Olkkola-Pääkkönen Liisi ja Pekka Jokiranta. Tervetuloa mukaan!

Samana iltana klo 18 gospelkonsertti Kysytkö palvelushintaa Herttoniemen kirkossa (Hiihtomäentie 23). Jukka ja Tove Leppilampi (vapaa pääsy). Konsertti ei OPKOn järjestämä.

 

Kuva OPKOn ystäväpyhästä Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa toukokuussa 2013.

Uutisikkuna

European Student Forum varustaa vaikuttamiseen

Brysselissä 20.-25.9.2014 järjestettävä European Student Forum -tapahtuma varustaa opiskelijoita palvelemaan Jumalaa yhteiskunnan eri aloilla. Tule oppimaan, miten voit vaikuttaa politiikan, talouden, median tai kulttuurin alalla kristillisten arvojen pohjalta! Ohjelmassa mm. vierailu Euroopan parlamentissa.

Lue lisää ja ilmoittaudu 31.8. mennessä: www.studentforum.ifeseurope.org

Tapahtuman järjestävät Euroopan Evankelinen Allianssi (EEA) sekä International Fellowship of Evangelical Students (IFES).

Uutisikkuna

OPKOn valtakunnallinen kolehtipyhä 10.8.

Sunnuntaina 10.8. on Opiskelija- ja Koululaislähetyksen valtakunnallinen kolehtipyhä. Tällöin kaikissa maamme suomenkielisissä ev.lut. seurakunnissa kerättävä kolehti osoitetaan opiskelijoiden ja koululaisten parissa tehtävään työhön OPKOn kautta.

Jos haluat pitää esillä OPKOn toimintaa seurakunnassasi kolehtipyhän yhteydessä, voit tilata esitteitä ym. materiaalia OPKOn palvelukeskukselta, puh. (09) 612 9940.

Uutisikkuna

Haetaan keittäjää Enä-Sepän leiri- ja kurssikeskukseen

enismainos

Haluaisitko palvella keittäjänä?

Vihdin Ojakkalassa sijaitsevan Leiri- ja kurssikeskus Enä-Sepän suurtalouskeittiöön haetaan ammattitaitoista keittäjää.

Toimenkuvaan kuuluu mm. ruokalistojen suunnittelu, mitoitukset, tilaukset, toteuttaminen ja jälkityöt budjetin puitteissa sekä toisinaan siivousta ja muita yleisiä tehtäviä. Työtä tehdään asiakkaiden tarpeiden mukaan aamusta iltaan kahdessa vuorossa ja usein viikonloppuisin.

Tehtävässä tarvitaan myös luotettavuutta, asiakaspalveluhenkisyyttä, oma-aloitteisuutta, luovuutta, erityisruokavalioiden ymmärtämistä ja perustason atk-taitoja. Aikaisempi työkokemus ja ammattitutkinto katsotaan eduksi. Palkkaus on kristillisiä järjestöjä koskevan työehtosopimuksen mukainen. Työsuhde on täysiaikainen, toistaiseksi voimassaoleva ja alkaa sopimuksen mukaan elo-syyskuussa.

Yhteydenotot ja hakemukset 21.7. alkaen Enä-Sepän johtaja Marjukka Korrille, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen tai 050 468 7501.

Enä-Sepän omistaa Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry.

Uutisikkuna

Tomi Koho valittu Oulun ja Kajaanin OPKOjen työntekijäksi

tomikohoTeologian kandidaatti Tomi Koho on valittu Oulun ja Kajaanin OPKOjen opiskelijatyöntekijäksi.

Opiskeluaikana Tomi on ollut mukana mm. OPKOn vastuunkantajana Helsingissä, liittohallituksen jäsenenä ja viimeisimmäksi Helsingin OPKOn työntekijänä, josta hän siirtyy Oulun ja Kajaanin työntekijäksi 1.8. alkaen.

Tomin työtä voi tukea liittymällä Oulun tai Kainuun OPKOjen tukirenkaaseen

Siunausta Tomille uusiin tehtäviin!

Lue lisää Tomista täältä.

Valtakunnalliset uutiset

Haetaan koordinaattoria Veritas Forum Finlandin työlle

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys hakee koordinaattoria Veritas Forum Finlandin työlle.

Tehtävässä tarvitaan kiinnostusta ja perehtyneisyyttä kristilliseen apologiaan, taitoja järjestää tapahtumia ympäri Suomen, hyvät verkostoitumis- ja ihmissuhdetaidot, viestintä- ja raportointitaitoja, pedagogisia ja johtamistaitoja sekä tietoteknisiä taitoja tiedotuksen toteuttamisessa. Hyvä englannin kielen taito on välttämätön. Arvostamme myös korkeakoulututkintoa sekä yliopistomaailman, OPKOn ja suomalaisen apologiaympäristön tuntemista.

Työ alkaa 1.9. ja on aluksi osa-aikainen 40 % työosuudella. Työtä tehdään Helsingistä tai muusta merkittävästä yliopistokaupungista käsin. Ansioluettelolliset hakemukset, joissa hakija kertoo näkemyksistään ja vahvuuksistaan tehtävässä tulee lähettää 15.7. klo 16 mennessä osoitteeseen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen tai OPKO, Hämeentie 155 A 9, 00560 Helsinki. Lisätietoja antaa pääsihteeri Jussi Miettinen, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen , p. 050 373 9341.

Veritas Forum Finland on osa kristillistä, globaalia voittoa tavoittelematonta verkostoa. Veritas Forum kokoaa opiskelijoita järjestämään tapahtumia, kampanjoita ja akateemisia keskustelutilaisuuksia yliopistoilla elämän syvimmistä kysymyksistä.

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry (OPKO) järjestää opiskelija- ja nuorteniltoja, pienryhmiä, kerhoja, leirejä ja tavoittavaa toimintaa 14 paikkakunnalla sekä julkaisee mm. VIP- ja Arkki-lehtiä. OPKOlla on yli 3000 jäsentä. Toimimme yhteistyössä seurakuntien ja STI:n jäsenjärjestöjen kanssa. Kuulumme kansainväliseen opiskelijaliikkeeseen IFESiin. Toimimme suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

Valtakunnalliset uutiset

OPKOn ystävät ry perustettiin

opkonystavat-ry
Uutta yhdistystä suunnittelemassa Pekka Jokiranta (vas.), Risto Oinonen ja Christian Perret. 

Tukiyhdistys OPKOn ystävät ry perustettiin 8.5.2014. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on tukea OPKOn toimintaa hengellisesti, henkisesti ja taloudellisesti OPKOn oppiperustan ja toimintaperiaatteiden mukaisesti.

- OPKOn juhlavuoden toimintaa suunnitellessa kävi ilmi, että 50 vuoden aikana toiminnassa on ollut mukana valtaisa joukko ihmisiä. Monille työ on ollut hyvin rakasta ja OPKOn toiminta ja opetus ovat antaneet elämän eväitä pitkälle myös työelämään. Hyvin monet ovat ilmaisseet halunsa olla edelleen OPKOn työyhteydessä ja jatkaa työn tukemista myös taloudellisesti, erilaisin työpanoksin ja rukouksin, kertoo yhdistyksen tuore puheenjohtaja Risto Oinonen.

- OPKOn ystävien tarkoituksena on koota yhteen OPKOn yhteydessä mukana olleita tai OPKOn työstä kiinnostuneita ja tarjota kanava vaikuttamiselle, antaa mahdollisuus osallistua toimintaan ja on luomassa yhteisöä, jossa itsekin voi rakentua ja saada paljon toiminnassa mukana olemalla. Tämän toiminnan myötä opiskelija- ja koululaistyötä tekeville avautuu parempi mahdollisuus keskittyä siihen heidän ydintoimintaansa - opiskelijoiden ja koululaisten tavoittamiseen ja evankeliumin viemiseen mahdollisimman monelle nuorelle.

OPKOn ystävät ry:n hallitukseen valittiin perustamiskokouksessa Oinosen lisäksi Riitta-Liisa Arvela, Pekka Jokiranta, Markku Moilanen (varapuheenjohtaja), Jarkko Niiranen sekä Leena Seppälä (rahastonhoitaja ja sihteeri). Yhdistyksen toimintamuotoja tulevat olemaan mm. tapahtumien järjestäminen ja OPKOn toiminnan tunnetuksi tekeminen.

Jos olet kiinnostunut liittymään juuri perustetun yhdistyksen jäseneksi, voit kysyä lisää numerosta (09) 612 9940 tai osoitteesta Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen . Lisätietoja löydät myös myöhemmin OPKOn sivuilta.

Ruotsinkieliselle työlle on perustettu tukiyhdistys Pro Studentmissionen vuonna 2013.

Uutisikkuna

Haemme opiskelijatyöntekijää Ouluun ja Kajaaniin

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys etsii opiskelijatyöntekijää Ouluun ja Kajaaniin. Työ on yhteensä täysiaikainen niin, että työstä valtaosa on Oulun työtä ja toimipiste on Oulussa. Työsuhde on toistaiseksi voimassaoleva n. 1.8.2014 alkaen.

Tehtäväalueena on suunnitella ja toteuttaa OPKOn opiskelijatyötä OPKOn strategian, toimintasuunnitelman ja arvojen mukaisesti. Tehtävässä tarvitaan evankelioimisnäkyä, aloitteellisuutta, luovuutta, organisointikykyä, nuorisokompetenssia, hyviä yhteistyötaitoja sekä Raamatun opettamisen taitoja. Tehtäviin valittavilta toivotaan soveltuvaa korkeakoulututkintoa.

Ansioluettelolliset hakemukset, joissa hakija kertoo näkemyksistään tehtävässä tulee lähettää 16.5. klo 16 mennessä osoitteeseen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen tai OPKO, Hämeentie 155 A 9, 00560 Helsinki. Lisätietoja antaa pääsihteeri Jussi Miettinen, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen , p. 050 373 9341.


Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry (OPKO) järjestää opiskelija- ja nuorteniltoja, pienryhmiä, kerhoja, leirejä ja tavoittavaa toimintaa 14 paikkakunnalla sekä julkaisee mm. VIP- ja Arkki-lehtiä. OPKOlla on yli 3000 jäsentä. Toimimme yhteistyössä seurakuntien ja STI:n jäsenjärjestöjen kanssa. Kuulumme kansainväliseen opiskelijaliikkeeseen IFESiin. Toimimme suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

Valtakunnalliset uutiset

Trent Doughertyn apologiakoulutus sekä Veritas Forum 26.5.

Veritas Forum Finland järjestää Religious Belief and Evidence -koulutuspäivän 26.5.2014 Helsingissä Suomen teologisessa instituutissa (Kaisaniemenkatu 13 A 4. krs). Kouluttajana on yhdysvaltalainen professori Trent Dougherty. Koulutuspäivässä käsitellään kristinuskon järjellistä puolustamista keskittyen kärsimyksen ongelman erityiskysymyksiin.

Dougherty toimii professorina Baylorin ja Notre Damen yliopistoissa. Filosofiselta näkemykseltään Dougherty on teistinen evidentialisti, jonka mukaan Jumala-usko on älyllisesti johdonmukainen tieteellis-maailmankatsomuksellinen kokonaisuus.

Päivä päättyy Helsingin yliopistolla käytävään Veritas Forum -tilaisuuteen, jossa Dougherty väittelee uskonnonfilosofian professori Sami Pihlströmin kanssa uskonnollisen uskon järkiperäisyydestä ja sen todistuksista. Pihlström katsoo maailmankatsomuksellisesti olevansa uskonnoton.

Koulutus ja forum ovat englannin kielellä. Ohjelma rakentuu seuraavasti:

TRAINING SESSION
Klo 10-12 Työskentelyä erityiskysymysten äärellä Doughertyn johdolla
Klo 12-13 Lounas
Klo 13-15 Työskentely jatkuu

VERITAS FORUM (ilmainen kaikille avoin tilaisuus)
Klo 16-18 Veritas Forum -keskustelu otsikolla "Religious belief and evidence"
Klo 18-20 Jälkikeskustelua kahvittelun ja pikkupurtavan lomassa

Päivän koulutusosioon tulee ilmoittautua etukäteen, sillä paikkoja on rajoitetusti 30:lle. Ilmoittaudu Markus Korrille: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen . Ilmoittautuminen on sitova vasta maksettuasi 15 euron osallistumismaksun, joka pitää sisällään lounaan ja kahvin.

Iltapäivän Veritas Forum Helsingin yliopistolla on avoin tilaisuus, eikä vaadi erillistä ilmoittautumista.

Doughertyn koulutuspäivä näytetään myös suorana lähetyksenä internetin kautta http://bambuser.com/channel/Suomen+teologinen+instituutti, joten etäosallistuminen on mahdollista ilmaiseksi.

Veritas Forum Finlandin toiminta on osa OPKOn työtä.

www.veritasforum.fi
www.facebook.com/veritasforumfinland

Valtakunnalliset uutiset

Tervetuloa OPKOn ystävät ry:n perustamiskokoukseen 8.5.

50-vuotisjuhlissa lanseerattu OPKOn ystävät ry perustetaan virallisesti torstaina 8.5. klo 15 alkaen OPKOn Palvelukeskuksella, os. Hämeentie 155 A 9, Helsinki. OPKOn ystävien toiminnan tarkoituksena on tukea OPKOn toimintaa hengellisesti, henkisesti ja taloudellisesti OPKOn oppiperustan ja toimintaperiaatteiden mukaisesti. Toimintamuotoina tulevat olemaan mm. tapahtumien järjestäminen ja OPKOn toiminnan tunnetuksi tekeminen.

Kokouksessa käsitellään hallinnollisia asioita kuten vahvistetaan säännöt sekä valitaan hallitus ja puheenjohtaja. Lisäksi mm. suunnitellaan tulevaa toimintaa. Yhdistys tulee myös hakemaan Suomen OPKOn kannatusjäsenyyttä. Valmistelutyöryhmänä ja koollekutsujina ovat Pekka Jokiranta, Risto Oinonen ja Christian Perret.

Olet sydämellisesti tervetullut mukaan!

Valtakunnalliset uutiset

Lisää artikkeleita...

Sivu 1 / 13

Veritas Forum

VIP

Ruttureppu.fi

ilosanomapiiri

viisikielinen.fi

Nuotta

IFES