Miten tullaan uskoon?
Jumala rakastaa juuri sinua ja tahtoo sinun pelastuvan! Se on jo merkki Jumalan työstä sinussa, että uskonasiat edes kiinnostavat. Synti näet vaikuttaa meissä ihmisissä sen, että eläisimme mieluiten kokonaan ilman Jumalaa välittämättä tippaakaan hänen tahdostaan. Jos haluat hänen lähelleen, hän on jo lähestynyt sinua ja odottaa, että vastaisit hänen kutsuunsa. Hän ei ole kaukana, vaan hyvin lähellä sinua. Raamattu kertoo, että Taivaassa iloitaan suunnattomasti yhdestäkin syntisestä, joka tekee parannuksen (katso Luukkaan evankeliumi 15:1-10)! Sinustakin. Nämä sanat on tarkoitettu myös sinulle:

"Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän." (Johanneksen evankeliumi 3:16)

"Uskoontulo" on myönteinen vastaus Jumalan kutsuun. Se ei ole minkään erityisten tunteiden pusertamista itsestäsi tai suurta tahdonvarmuutta, vaan siihen suostumista, että Jeesus saa pelastaa sinut. Kun Jumala puhuttelee ja kutsuu sinua, niin saat tunnustaa oman pahuutesi Jumalalle ja turvautua Jeesukseen. Saat siis uskoa todeksi sen, että Jeesus sovitti myös sinun syntisi kuollessaan ristillä. Sinun ei siksi tarvitse itse yrittää pelastaa itseäsi Jumalan vihalta, joka kohdistuu pahuuteesi ja vääriin tekoihisi. Mitään muuta mahdollisuutta päästä taivaaseen ei meillä ole, kuin turvautua Jeesukseen. Kun Jeesus saa pestä sydämesi puhtaaksi, pelastut kadotuksesta. Niin suurta syntistä tässä maailmassa ei ole, jota Jeesus ei voisi pelastaa.

 

 

JOS SINÄ HALUAT TULLA USKOON:

 

Minä uskon! Auta minua epäuskossani!

 

Koska me ihmiset olemme perin juurin syntisiä, vastustamme luonnostamme Jumalaa ja pyrimme eroon Hänestä. Ei ole siis mitenkään helppo juttu turvautua Jeesukseen. Jumalan puhutellessa saatat kokea pusertavaa halua tarrautua Jumalan kutsuun, mutta epäilykset estävät heittäytymästä Jumalan käsiin. Monenlaiset pelot siitä, miten elämä muuttuu jne. pyörivät mielessä, ja tuntuu, että mielenrauha on kadotettu ainiaaksi. Raamatussa kerrotaan miehestä, joka oli epäilysten kourissa, vaikka halusi turvautua Jeesukseen. Jeesus otti hänet vastaan välittämättä hänen epävarmuudestaan, kun hän vain huudahti tuskansa Jeesukselle:

"Minä uskon! Auta minua epäuskossani!" (Markuksen evankeliumi 9:24)

Jeesus auttoi ja voi auttaa sinuakin, koska hän on se, joka lahjoittaa uskon. Se ei ole ihmisen oma teko. Sinun ei siis tarvitse olla varma mistään ennen kuin voit pyytä häntä avuksesi. Jos epäilet ja pelkäät, voit rukoilla tuon saman rukouksen.


• Saat jättää kaikki syntisi Jeesuksen kannettavaksi ja pyytää Häntä elämäsi Herraksi rukoilemalla esimerkiksi näin:

"Jumala! Kiitos siitä, että olet luonut myös minut ja että rakastat minua. Anna kaikki syntini anteeksi Poikasi Jeesuksen Kristuksen ristinkuoleman tähden. Anna Pyhä Henkesi, jotta saisin uskon, jolla voin aina turvautua sinuun. Johdata koko elämääni, ja anna että osaisin luottaa sinun hyvään tahtoosi. Anna minun löytää tieni toisten kristittyjen pariin kasvamaan uskossa. Aamen."


• Jeesus antaa sinun syntisi anteeksi!

"Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä." (Ensimmäinen Johanneksen kirje 1:9)

"Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva. [...] Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu."" (Kirje roomalaisille 10:9,13)

"Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi." (Jesajan kirja 54:10)

"Mikään kadotustuomio ei siis kohtaa niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa. Hengen laki, joka antaa elämän Kristuksen Jeesuksen yhteydessä, on näet vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista." (Kirje roomalaisille 8:1-2)


• Usko on lahja, jonka Jumala antaa.

"Tämä Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen Kristukseen, ja sen saavat omakseen kaikki, jotka uskovat. Kaikki ovat samassa asemassa, sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta mutta saavat hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Kristus Jeesus on lunastanut heidät vapaiksi. Hänet Jumala on asettanut sovitusuhriksi, hänen verensä tuo sovituksen uskossa vastaanotettavaksi." (Kirje roomalaisille 3:22-25)

"Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä." (Kirje efesolaisille 2:8-9)


• Jos sinua ei ole koskaan kastettu, niin ota yhteyttä seurakuntaan.

 

Kukaan ei voi olla kristitty ilman kastetta. Kaste on uuden elämän alku ja suurin lahja, minkä ihminen voi saada. Kasteessa Jumala ottaa ihmisen omaksi lapsekseen , lahjoittaa armon Kristuksen sovitustyön tähden ja Pyhän Hengen. Kaste liittää ihmisen Jumalan valtakuntaan, näkyvään ja näkymättömään seurakuntaan. Kaste ei vanhene koskaan. Saat aina turvautua siihen, mitä Jumala on kasteessa sinulle lahjoittanut on se sitten tapahtunut jo vauvana tai vasta vanhemmalla iällä. Uskossa eläminen on elämistä siinä armossa, jonka Jumala on antanut kasteessa.

"Hän sanoi heille: 'Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen." (Markuksen evankeliumi 16:15-16)

"Tiedättehän, että meidät kaikki Kristukseen Jeesukseen kastetut on kastettu hänen kuolemaansa. Näin meidät kasteessa annettiin kuolemaan ja haudattiin yhdessä hänen kanssaan, jotta mekin alkaisimme elää uutta elämää, niin kuin Kristus Isän kirkkauden voimalla herätettiin kuolleista. Jos kerran yhtäläinen kuolema on liittänyt meidät yhteen hänen kanssaan, me myös nousemme kuolleista niin kuin hän." (Kirje roomalaisille 6:3-5)

"Kaikki te, jotka olette Kristukseen kastettuja, olette pukeneet Kristuksen yllenne." (Kirje galatalaisille 3:27)

"Mutta kun Jumalan, meidän pelastajamme, hyvyys ja rakkaus ihmisiä kohtaan tuli näkyviin, hän pelasti meidät, ei meidän hurskaiden tekojemme tähden, vaan pelkästä armosta. Hän pelasti meidät pesemällä meidät puhtaiksi, niin että synnyimme uudesti ja Pyhä Henki uudisti meidät." (Kirje Titukselle 3:4-5)


• Hakeudu kristittyjen yhteyteen

 

Jokaista ihmissuhdetta täytyy hoitaa, jotta se pysyy elävänä ja läheisenä. Samoin Jumala haluaa hoitaa suhdettaan sinuun eri tavoin. Varaa siis aikaasi hänelle. Älä jää yksin, vaan hakeudu muiden Jeesukseen uskovien seuraan. Lue Raamattua, käy ehtoollisella ja rukoile säännöllisesti. Jumala vahvistaa uskoasi Raamatun sanan, rukouksen, ehtoollisella käymisen ja kristittyjen yhteyden kautta niin, että se kestää arjen mysrkyt.

"Seurakunta kuunteli ja noudatti uskollisesti apostolien opetusta. Uskovat elivät keskinäisessä yhteydessä, mursivat yhdessä leipää ja rukoilivat." (Apostolien teot 2:42)

• Uskon saaminen on elämäsi merkittävin asia. Sinulla on rauha Jumalan kanssa ja perit iankaikkisen elämän. Kiitos Jumalalle siitä!

 

Ota rohkeasti yhteyttä! Olemme sinua varten.

Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen p.0505496116

Muiden opiskelijatyöntekijöiden yhteystiedot täältä.