”Palvelen musiikilla seurakunnan lisäksi myös itseäni ja Jumalaa”

el-web
Musiikkikasvatuksen opiskelija Ella Nuutinen tekee musiikkia pian työkseen. Se on hänelle myös keino purkaa paineita ja palvella.

Mitä instrumentteja soitat?

Aloitin huilunsoiton ekalla luokalla, myöhemmin mukaan tuli piano. Olen myös laulanut aina, mutta viime vuosina olen innostunut kehittämään laulutaitoani. Opiskeluiden myötä olen treenannut kitaran soittoa. Parhaillaan olen orkesterisoittokurssilla, jossa opettelen viulua.

Missä olet esiintynyt?

Olen ollut orkesterissa, bändeissä, kuorossa ja seurakunnan tilaisuuksissa. Suomen Raamattuopiston musalinja oli iso juttu, jonka kautta tuli monenlaista esiintymistä. Teimme aktiomatkan Bulgariaan, jossa esiinnyimme seurakunnissa, torilla ja autotallissa.

Mikä merkitys musiikilla on sinulle?

Ainakin olen käyttänyt siihen tosi paljon aikaa. Viime aikoina olen löytänyt musiikista rukouksen ja yhteyden välineen. Musiikkia tehdessäni tulen pohtineeksi omana itsenäni olemista. Musiikki on kasvun ja levon väline. Saatan istua pianon ääreen ja laulaa Raamattua improvisoiden.

Musalinjalla purin huonoa oloa pianoa soittamalla. Luokkahuoneen ovi aukesi ja sain osakseni empaattisen katseen, minkä jälkeen ovi sulkeutui.

Miten musiikin soittaminen vaikuttaa sinuun?

Soittaminen on mahdollisuus luoda uutta ja se vastaa kauneuden kaipuuseeni. Jumala on luoja, ja soittaessani heijastelen hänen olemustaan. Äänikin on instrumentti. Mieliala vaikuttaa siihen, miten se soi.

Millaista musiikkia kuuntelet?

Musalinjalla oivalsin, että voin kiinnostua erilaisista tyyleistä. Kuuntelen hengellistä musaa ja aika paljon englanniksi. Olen innostunut esimerkiksi Housefires-bändin musiikista, joka on ylistysmusiikkia. Muutaman kappaleen olen tehnyt itsekin, ja haluaisin tehdä lisää.

Musiikin tekeminen on mielestäsi palvelemista. Kertoisitko tästä?

Olin esiintymässä bändin kanssa seurakunnassa, ja vaikka kappaleiden jälkeen yleensä taputetaan, nyt oli hiljaista. Meille sanottiin, että taputtaminen ei tuntunut tarpeelliselta, koska olimme johdattaneet kuulijat yhteiseen rukoukseen Jumalan kanssa. Se oli ehkä paras palaute mitä olen saanut.

Ilkka Kontturi
Kirjoitus on julkaistu Arkki-lehden 2/2019 Kesäkuntoon-sarjassa, jossa esiteltiin erilaisia harrastuksia. Tilaa Arkki-ilmaiseksi.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

15.−19.4. Unlocking Life, Helsinki Mission Week

17.8. OPKOn 60-vuotisjuhlavuoden pääjuhla Enä-Sepässä klo 12−18

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Suuria unelmia pienille ihmisille

Vuoden alussa kuntosalille ilmestyi uusia kasvoja. Monet heistä olivat luvanneet itselleen laittaa kroppansa kuntoon. Vähitellen joukko harveni. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on eri juttu jaksaa mennä sitkeästi niitä kohti.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema

Opetukset

Hengen ja tulen kaste

Olin leikkimässä kotitalomme pihalla Turussa, kun A-rapun kuudennessa kerroksessa asuvan Tepon isä tuli ulos. Hän katsoi meidän poikien auki repsottavia kengännauhoja, kumartui vuorotellen jokaisen kohdalle ja opetti solmimaan nyöreistä rusetin. Kun Johannes Kastajalta kysyttiin, oliko hän se odotettu Messias, hän vastasi, ettei olisi kelvollinen edes avaamaan Messiaan kengännauhoja.

Apologianurkka
Aleksi Markkanen

Vain yksi jumala vähemmän

Uusateistit huomauttavat mielellään, että kristityt ovat pitkälti samaa mieltä heidän kanssaan. He luettelevat pitkän rimpsun muinaisia ja nykyisiä jumalhahmoja, joihin mekään emme usko. Sitten he toteavat myhäilevään sävyyn, että kiistäessään

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.