Apologiaforum Ihana, kamala teknologia 20.‒22.4.

Apologiaforum Ihana, kamala teknologia 20.‒22.4.

20.4.2018 08:00 - 22.4.2018 14:30

Robotit, transhumanismi ja perimän editointi kiihdyttävät ja hämmentävät. Onko tulevaisuuden teknologia pirujen vai enkeleiden palveluksessa? Kansanlähetysopistossa 20.‒22.4. järjestettävä Apologiafoorumi pureutuu teknologian etiikkaan, uhkiin ja mahdollisuuksiin.

Teknologian kehitys lupaa ratkaisuja ihmiskunnan kuumottaviin ongelmiin: ilmastonmuutos pysäytetään sähköautoilla, ruokaa saadaan kaikille ja sairaudet parannetaan. Radion, television ja netin avulla evankeliumi Jeesuksesta välittyy myös sinne, minne lähetystyöntekijät eivät pääse. Toisaalta teknologia on monien ongelmien taustalla. Älypuhelimet tekevät meistä riippuvaisia, tietokoneet työttömiä ja aseteollisuus kehittyy pelottavaa tahtia. Onko teknologiasta tullut uskonto? Onko viisasta kokeilla kaikkea, mitä sillä voidaan tehdä? Teknologia on huono isäntä, mutta miten siitä saisi hyvän rengin?

Apologiaforumissa seurataan teknologisen kehityksen ja uskon yhteistä historiaa Jeesuksen ajoista nykypäivään. Teemme matkan Eedenin puutarhasta ulkoavaruuteen ja Ilmestyskirjan huikaiseviin näkyihin saakka.

Tervetuloa mukaan!

Lue lisää Kansanlähetysopiston sivuilta

Tapahtuman järjestävät: SEKL, OPKO ja Kansanlähetysopisto.

Puhuja

Mm. Olli-Pekka Vainio, Aku Visala, Jasu Markkanen, Päivi Räsänen, Jaakko Sahimaa, Erkki Koskenniemi, Markus Syrjätie