Etä-Pääsiäispysäkki - Rukouksen ja hiljentymisen päivät

Etä-Pääsiäispysäkki - Rukouksen ja hiljentymisen päivät

10.4.2020 19:00 - 12.4.2020 12:00

Jouduimme perumaan Pääsiäispysäkki-tapahtuman koronaepidemian johdosta, mutta ilouutisia: järjestämme Etä-Pääsiäispysäkin! 

 

Etä-Pääsiäispysäkin ohjelma

Rukous ei kysy aikaa eikä paikkaa. Omalta sohvalta voit rukouksen siivillä matkustaa maan ääriin ja kokea kristittyjen välistä yhteyttä, jonka Pyhä Henki synnyttää. Tervetuloa mukaan Etä-Pääsiäispysäkille. Kutsu ystäväsikin!

 

12.4. Sunnuntai

10.30–12.00 Herramme on ylösnoussut - Pääsiäishartaus

Pääsiäisaamun hartaudessa opettaa Jumalan sanaa Porin OPKOn opiskelijatyöntekijä Jyrki Lehto. Mukana myös Hanna Karttunen, Annastiina Toppari, Jussi Miettinen ja Co.

Pääset mukaan pääsiäishartauteen Zoom-ohjelmalla tämän linkin kautta:

https://zoom.us/j/362925471?pwd=Qk5iU25vUndzdnFkbVV0cWZ5OW1HUT09 

Meeting ID: 362 925 471
Password: 924683

--

10.4. perjantai

19–20.30 Rukouksen siivillä

Rukousilta pitkäperjantain sanoman äärellä. Tuo rukousiltaan omia rukousaiheitasi ja rukoile kanssamme Suomen ja suomalaisten puolesta koronakriisin runnellessa maatamme. 

Vanhurskaan rukous voi paljon!

Mukana mm. Saara Kinnunen, Olli Lehmonen ja Co.

Rukousta ryhmissä

Pääset mukaan rukousiltaan Zoom-ohjelmalla tätä kutsulinkkiä painamalla. Zoom mahdollistaa video- ja kuvayhteyden, jota käyttäjä voi itse hallita. Jos käytät Zoomia ensimmäistä kertaa, voit ladata ohjelman samasta linkistä. Selain voi ilmoittaa mm. ulkoisesta prokotollapyynnöstä, joka sinun tulee hyväksyä.

21–22.30 Pitkäperjantain rukouskonsertti

Konsertti streamataan idyllisestä Sepän talosta Enäjärven rannalta.

Jukka Leppilampi, konsertti
Jussi Miettinen, puhe

Konsertti streamataan YouTubeen alkaen klo 21. Siirry OPKOn YouTube-kanavalle

11.4. lauantai

19–21 Rukouksen maailmassa

Lankalauantain rukousilta. Tuo rukousiltaan omia rukousaiheitasi ja rukoille kanssamme Suomen ja Euroopan puolesta. Pyytäkää, niin teille annetaan.

Olli Lehmonen, Max Maetoloa, Pekka Ryhänen, Jussi Miettinen ja Co.

Rukousta ja jakamista ryhmissä. Voit tulla mukaan vaikka sinulla ei olisi käytössä videokuva ja mikrofonimahdollisuutta!

Pääset mukaan rukousiltaan Zoom-ohjelmalla. Tässä linkki ja salasana rukousiltaa:

https://zoom.us/j/445906988?pwd=b2wyRUZLQlNERnBBa2FhMVBoZ2hndz09 

Meeting ID: 445 906 988

Password: 395136

 

 

Pääsiäislauantain tekemykselliset etä-projektit. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

- Toiminnallinen PääsiäisAction-projekti lapsille ja perheille
- Raamatun tutkiskeluhaaste nuorille/aikuisille
- Pääsiäisen käsityömateriaali

Pääset halutessasi jakamaan tunnelmia pääsiäistehtävistä illalla klo 19 alkavan yhteisen rukousillan jakamisosiossa! Tämä on kuitenkin täysin vapaaehtoista. Lisätietoja nettisivuillamme. Julkaisemme rukousillan Zoom-liittymislinkin siellä tämän päivän aikana. https://www.opko.fi/etusivu/tapahtumat/eta-paasiaispysakki-rukouksen-ja-...

 

PääsiäisAction-projekti

Tervetuloa osallistumaan innostavaan PääsiäisAction-projektiin, joka toteutetaan kodeista käsin etäyhteyttä hyödyntäen! PääsiäisAction-projektin voi toteuttaa yksin, yhdessä omien sisarusten kanssa tai vaikka koko perheen voimin! Projekti koostuu neljästä osasta:

1. Miniopetuksesta
2. Jumalan kodin valmistamisesta
3. Raamattutyöskentelystä
4. Hartaushetkestä.

Vaikka emme pysty tällä hetkellä tulemaan fyysisesti yhteen, meistä olisi ihanaa, että voisimme vaalia yhteyttä ja jakaa toinen toisillemme projektissa syntyneitä taidonnäytteitä ja ajatuksia. Niitä voi jakaa lasten ja varhaisnuorten Kuninkaan lapset -whatsapp ryhmässä tai sähköpostitse Annastiinalle: annastiina.toppari@opko.fi. Jos lapsesi ei vielä ole whatsapp-ryhmässä mutta haluaisi liittyä siihen, laita viestiä Annastiinalle: 050 359 5077. Jakaminen Kuninkaan lapset -ryhmässä voi tapahtua kuvin, videokuvalla, ääniviestein ja/tai tavallisin viestein. Sekä prosessissa olevia että valmiita töitä voi lähettää ja esitellä ryhmässä pitkin päivää, mutta mielellään viimeistään klo 19 mennessä.

1. Miniopetus

Katso/katsokaa yhdessä oheisen linkin kautta innostava Miniopetus, jossa sukellamme pääsiäisen sanoman ja Jumalan kodin äärelle. Voit/voitte katsoa opetuksen OPKOn youtube-kanavalta oheisen linkin kautta. Kaikki PääsiäisActionin neljä projektiosuutta ohjeistuksineen löytyvät myös tältä videolta. Videon voi halutessaan katsella pätkissä oman/omien projektien etenemistahdin mukaan. Ohjeistukset löytyvät myös kirjallisina.

Linkki PääsiäisAction-videoon: https://youtu.be/Mc_o1L_ii0M

2. Jumalan kodin valmistaminen

Toteuta/toteuttakaa yhdessä luovalla tavalla Jumalan koti. Tähän voitte halutessanne käyttää runsaasti aikaa! Saman perheen jäsenet voivat hyvin tehdä yhden yhteisen Jumalan kodin, mutta myös useamman koti-luomuksen työstäminen sopii oikein hyvin! Jumalan kodin voi toteuttaa jollain seuraavista tavoista:

- Rakentaminen legoista tai pahvista tai muista kotona olevista rakennusmateriaaleista
Lavastus teatteri/majatyyppisesti esim. parvekkeelle, olkkarin sohvalle, ulos tai voi lavastaa jokin oman kodin huoneista
Askartelu niistä askartelumateriaaleista tai luonnonmateriaaleista, mitä kotoa/lähiympäristöstä löytyy
Piirtäminen&maalaaminen
tai jokin muu luova tapa, jonka itse keksii

Ketä Jumalan kodissa asuu? Millaisia asioita siellä on, miltä siellä näyttää? Millainen tunnelma Jumalan kodissa on, mitä siellä tapahtuu?  Voit mielikuvitusta ja Raamattua apuna käyttäen ideoida sitä, millainen Jumalan koti on ja mitä se pitää sisällään! Olisi tosiaan tosi mahtavaa, jos haluaisitte laittaa Jumalan kodin toteutusprosessista kuvia tai videoita Kuninkaan lapset -whatsappryhmään tai Annastiinalle sähköpostitse.

3. Raamattutyöskentely

Lue/lukekaa yhdessä Raamatusta seuraavat kohdat:

- Psalmi (Ps) 84: 2-6 ja jae 11
- Johanneksen evankeliumi (Joh) 14:1-6
- Efesolaiskirje (Efe) 2:19-22

Voit lukea kohdat halutessasi useampaankin kertaan. Joskus on hyvä viivähtää Sanan äärelle kaikessa rauhassa ja antaa Pyhän Hengen avata Raamattua ja sitä mitä elävä Jumala haluaisi sinulle juuri tänään sen kautta puhua. Sen jälkeen voit pohtia seuraavia kysymyksiä ja ottaa vihkon tai muun paperin, johon kirjoittaa pohdintojasi. Voitte myös halutessanne jakaa oman perheen kesken Raamattutyöskentelyn synnyttämät mietteet. 

Kysymykset:

1. Psalmin kirjoittaja kokee syvää kaipausta elävän Jumalan yhteyteen. Mieti erilaisia Jumalan ominaisuuksia ja piirteitä. Millainen Jumala on, ja millaista on olla Jumalan läsnäolossa? 
2. Johanneksen evankeliumissa Jeesus sanoo, että hän menee valmistamaan meille kotia Jumalan luo. Pohdi millainen on Jumalan koti ja millaista elämää siellä eletään?
3. Mitä se voisi tarkoittaa, että minä ja me seurakuntana olemme Jumalan temppeli? Pohdi erilaisia asioita, miten tämä Jumalan kodin elämä minussa ja meissä voisi näkyä elämässämme?Näitäkin pohdintoja voit hyvin mielellään jakaa whatsappissa tai sähköpostilla. Odotamme kovasti, että saisimme kuulla lasten ja vaikka aikuistenkin ajatuksia ja pohdintoja Raamattutyöskentelyn synnyttämistä mietteistä!

4. Hartaushetki

Voit liittyä itseksesi tai yhdessä oman perheen kanssa mukaan video-hartaushetkeen, joka päättää yhteisen projektipäivän. Voit istahtaa tekemäsi Jumalan kodin ääreen tai mennä sisällä Jumalan kotiin, jos se on mahdollista. Voit varata hartaushetkeen valmiiksi Raamatun ja paperia ja kynän. Tule mukaan kohtaamaan elävää Jumalaa!
---

Raamatun tutkiskeluhaaste nuorille/aikuisille

Tässä ohjeet erityisesti nuorille ja aikuisille suunnattuun pääsiäisen Raamattu-syventymiseen. Voit ottaa itseksesi, yhdessä perheenjäsenten, tai vaikka ystävän kanssa etäyhteydellä jossain kohtaa päivää hetken tai useammankin, jossa voit lukea alla olevia Raamatun kohtia ja pohtia kysymyksiä niihin liittyen, sekä ottaa aikaa Jeesuksen kanssa olemiselle. Voit halutessasi ottaa kynän ja paperia ja kirjoittaa pohdintojasi ylös.

Alla on siis 2. Mooseksen kirjasta kaksi kohtaa, joita voit lukea, sekä kysymyksiä niihin liittyen. Voit vastata kaikkiin kysymyksiin, tai valita vain muutaman, jotka inspiroivat sinua eniten. Kolmantena kohtana on vielä hetki kiitokselle ja ylistykselle.

Hyviä hetkiä Jumalan kanssa ja Raamatun äärellä!

2. Moos. 12
Voit käyttää pohdintaan myös tätä pätkää elokuvasta "Egyptin Prinssi".
https://www.youtube.com/watch?v=NieC8KA0EvI

- Mikä tässä ensimmäisen Pääsiäisen vietossa puhuttelee sinua eniten? Valitse muutama jae.
- Mitä yhteisiä piirteitä löydät tämän Pääsiäisen vieton, ja Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen väliltä?
- Millaista israelilaisten elämä oli Egyptissä? Miltä heistä tuntui lähteä?
- Osaatko sanoa, mikä on ollut "sinun elämäsi Egypti"? Millaisesta orjuudesta Jeesus on vapauttanut sinua ja miten?
- Mikä oheisessa videopätkässä puhuttelee sinua eniten?
- Valitse yksi tai kaksi hahmoa videolla, joiden reaktioihin samaistut. Miksi?

2. Moos. 14
- Miksi Jumala paadutti Faraon sydämen?
- Lue jakeet 11-12. Miksi israelilaiset reagoivat näin?
- Muistele, miten Herra on vapauttanut sinua omasta "Egyptistäsi" / miten Jeesus on pelastanut sinut. Onko aina ollut helppoa elää vapautettuna? Millaisissa hetkissä se on haastavaa? Milloin helppoa?
- Mitä israelilaiset ajattelivat yönä egyptiläisten ja Kaislameren välissä? Mitä Mooses ajatteli?
- Pystytkö samaistumaan heihin? Miten Jeesus on auttanut sinua näissä hetkissä?

Kiitos ja ylistys

Jumala vapautti israelilaiset Egyptin orjuudesta, ja Jeesus on kuolemallaan vapauttanut maailman synnin orjuudesta. Jeesuksen kuolema on mahdollistanut sen, että me saamme olla puhdistettuja ja pyhitettyjä Herralle. Kun Jeesus kuoli, temppelin väliverho repesi, näyttäen että Jumala voi lähestyä meitä, ja me voimme lähestyä Jumalaa.

- Miten ja milloin annoit elämäsi Jeesukselle?
- Millaista elämäsi oli ennen Jeesusta, millaista se on nyt?
- Mikä on ollut Pääsiäisen tapahtumien merkitys sinulle henkilökohtaisesti?

Ota hetki, niin pitkä kuin haluat, kiittääksesi Jeesusta luovalla tavalla siitä, mitä hän on tehnyt.
Esim. Laita ylistysmusiikkia soimaan, voit rukoilla, laulaa tai tanssia, piirtää tai maalata Herran ylistykseksi, voit kirjoittaa kiitoksesi ylös, voit kirjoittaa runon, tai käyttää vaikka Psalmeja inspiraationa, mm. Ps. 30, 34, tai 116.

Voit myös valita jonkun Pääsiäiskertomuksista:
- Matt. 26-28- Mark. 14-16- Luuk. 22-24- Joh. 18-20

Valitse muutama jae, jotka erityisesti puhuttelevat sinua ja herättävät sinussa kiitollisuutta. Ota hetki Herran edessä pohtiaksesi hänen kanssaan niitä, ja kiittääksesi häntä.
---

Pääsiäisen käsityömateriaali – Pääsiäismaljakon punonta

Ohjeet pääsiäismaljakon punontaan löydät tästä linkistä:
https://drive.google.com/drive/folders/1hsyo94NuLiHm2Qjy47TW5mo0i28NKBSf...

Inspiroivia hetkiä käsityömateriaalin ja luovan tekemisen äärellä!

Sunnuntai

10.30–12.00 Herramme on ylösnoussut - Pääsiäishartaus

Pääsiäisaamun hartaudessa opettaa Jumalan sanaa Porin OPKOn opiskelijatyöntekijä Jyrki Lehto. Mukana myös Hanna Karttunen, Annastiina Toppari, Jussi Miettinen ja Co.

Pääset mukaan pääsiäishartauteen Zoom-ohjelmalla tämän linkin kautta:

https://zoom.us/j/362925471?pwd=Qk5iU25vUndzdnFkbVV0cWZ5OW1HUT09

Meeting ID: 362 925 471
Password: 924683

Puhuja

Olli Lehmonen, Jussi Miettinen, Jukka Leppilampi