Kristinusko on parasta – Perusta-lehden teologiset opintopäivät

Kristinusko on parasta – Perusta-lehden teologiset opintopäivät

3.1.2021 11:00 - 5.1.2021 14:30

Tänä päivänä monet pitävät kristinuskoa lähinnä historiallisten vääryyksien aiheuttajana ja sorron välineenä. Se on pahoin vääristynyt kuva. Kristinusko on parasta, mitä maailmalle on tapahtunut ja se on parasta, mitä jokaiselle yksilölle voi tapahtua. Perusta-lehden teologipäivillä pohdimme kaikkea sitä hyvää, jota kristinusko on tuonut niin yksilöille, yhteisöille kuin yhteiskunnillekin.

Päivien pääluennoitsija on etäyhteyksin australialainen John Kleinig (TT, FT), joka luennoi eri näkökulmista kristinuskon tuottamasta ilosta. Hän toimi ennen eläköitymistään 27 vuotta Australian luterilaisen opiston lehtorina Adelaidessa ja vieraili luennoitsijana myös lukuisissa yliopistoissa ja seminaareissa Yhdysvalloissa, Kanadassa, Kaakkois-Aasiassa ja Etelä-Afrikassa. Hän on koulutukseltaan VT:n eksegeetti, mutta on tutkimuksissaan perehtynyt lisäksi jumalanpalvelukseen ja luterilaiseen spiritualiteettiin.

Yleisluennoilla saamme laajan kattauksen kiinnostavia ja ajankohtaisia teemoja kotimaisilta asiantuntijoilta. Historioitsija Teemu Keskisarja puhuu siitä, mitä hyvää kristinusko on tuonut Suomelle. Hänen lisäkseen luennoimassa ovat muun muassa piispa Jari Jolkkonen, professori Antti Laato sekä väitöskirjatutkija Soili Haverinen. Kanavissa käsitellään laajasti keskustelua herättäviä ja ajankohtaisia teologisia aiheita, jotka liittyvät kirkkoon, lähetystyöhön, aikamme ideologioihin, eettisiin kysymyksiin, Raamattuun, sielunhoitoon ja kirkkohistoriaan.

Opintopäivät on tarkoitettu paitsi teologeille myös kaikille muille aihepiiristä kiinnostuneille. Tapahtuman yhteydessä on myynnissä laaja valikoima kristillistä ja teologista kirjallisuutta.

HUOM! Koronaepidemian vuoksi tapahtuma toteutetaan ainoastaan etätapahtumana.

Ohjelma ja ilmoittautuminen

Ohjelman, hinnaston ja ilmoittautumislomakkeen löydät Raamattuopiston sivuilta.

Tapahtuman järjestää teologinen aikakausijulkaisu Perusta yhdessä Suomen Raamattuopiston, Suomen teologisen instituutin ja Suomen Evankelisluterilaisen Opiskelija- ja Koululaislähetyksen kanssa.

Puhuja

John Kleinig, Timo Eskola, Eero Junkkaala, Teemu Keskisarja..