Uutiset

Kuvaterveisiä koululaistyön leiriltä

OPKOn leirikesä on kuumimmillaan. Tähän asti on pidetty jo koululaistyön leiri, Alppiripari ja seuraavaksi on Valkealan kesäleiri. 

Ohessa kuvaterveisiä kesäkuussa Enä-Sepässä pidetyltä koululaistyön leiriltä, jossa opetettiin mm. Vanhasta testamentista, Mooseksesta ja Israelin kansan erämaavaelleuksesta.

Vaelluksella kohti luvattua maata jokainen tuli muistutetuksi: Olemme Herran omia.

Erämaavaelluksen jälkeen tutkittiin kuljettua reittiä lakanalta, johon on kuvattu vitsaukset, joita Israelin kansa sekä myös leiriläiset saivat osittain kokea matkalla.

Uusia työntekijöitä koululaistyöhön, Jyväskylään, Turkuun, Vaasaan ja Poriin

OPKOn liittohallitus on valinnut seuraavat uudet työntekijät:

Koululaistyöntekijäksi on valittu lastenohjaaja, 29, Annastiina Toppari. Annastiinalla on monipuolinen kokemus lasten ja nuorten kanssa toimimisesta sekä seurakunnassa että kunnan palveluksessa. Viimeisimmäksi hän on työskennellyt päiväkodissa. Lisäksi Annastiina on opiskellut mm. näyttelemistä Suomen Teatteriopistossa. Työsuhde on täysiaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva 1.8.2017 alkaen.

Jyväskylän opiskelijatyöntekijäksi on valittu teologian kandidaatti, 23, Juho Puhto. Juho on toiminut kesäteologina mm. Lappajärven, Muuramen seurakunnassa ja tehnyt vankilasielunhoitotyötä Vantaalla. Työsuhde on osa-aikainen 50 % työosuudella ja toistaiseksi voimassa oleva 15.8.2017 alkaen.

Turun suomen- , ruotsinkieliseen- ja englanninkieliseen työhön on valittu ruotsalaissyntyinen, TT, FM, 38, Robert Ojala. Robert on tehnyt aikaisemmin mm. seurakuntapastorin töitä Kruunupyyn ja Nauvon seurakunnissa sekä nuorisotyötä Piikkiön seurakunnassa. Opiskeluaikanaan hän oli mukana mm. Åbo Studentmissionin toiminnassa. Työsuhde on osa-aikainen 15.8. alkaen. Suomen- ja englanninkielistä opiskelijatyötä on 30 % ja ruotsinkielistä opiskelijatyötä 20 %.  

Vaasaan ruotsinkieliseen opiskelijatyöhön on valittu rakennustekniikan opiskelija, 25, Simon Tallgren. Simon on kantanut vastuuta Vasa Studentmissionissa. Työsuhde on osa-aikainen 20 % työosuudella ja voimassa ajalla 1.8.–31.12.2017.

Porin opiskelijatyöntekijäksi on valittu, Sosionomi AMK, kirkon nuorisotyönohjaaja, 26, Sampsa Nelimarkka. Sampsa on ollut kesätyöntekijänä mm. seurakunnassa Tampereella. Opiskeluaikanaan hän toimi aktiivisesti Tampereen OPKOlla. Työsuhde on osa-aikainen 20 % työosuudella ja toistaiseksi voimassa oleva 15.8.2017 alkaen.

Suljetaan yhdessä uudet työntekijät rukouksiimme!

Kuvaterveisiä työntekijäpäiviltä

Kuvaterveisiä OPKOn työntekijäpäiviltä. 

OPKOn työntekijät kokoontuivat kevätkauden päätteeksi tuttuun tapaan leiri- ja kurssikeskus Enä-Seppään. Ohessa kuvaterveisiä.

Kuopion ReStart-minifestari julkaisi tulevan syksyn bändikattauksen

ReStartin lauteille nousevat lokakuussa Park 7, Great Wide North, Seppele ja Prinssi Jusuf! Tapahtuman järjestävät OPKO, Kansanlähetys ja SLEY.

Kuopiossa lauantaina 7.10. järjestettävän ilmaistapahtuman lavalla nähdään upea artistikokoonpano. Bändinelikon muodostavat paluun tekevä Great Wide North, poprockia soittava Park 7, räppäri Prinssi Jusuf ja progeyhtye Seppele. Lisäksi ohjelmassa on muun muassa Usko tai älä -foorumi. Ohjelma ja aikataulu tarkentuvat lähempänä tapahtumaa.

- Pyrimme joka vuosi löytämään monipuolisen bändikattauksen, jossa olisi jokaiselle jotain. Erityisen hienoa tänä vuonna oli se, että pystyimme nostamaan bändien lukumäärää neljään, kertoo tapahtumakoordinaattorina toimiva Oskari Reinman (OPKO). Kuudetta kertaa järjestettävän minifestarin suunnitteluun ja toteutukseen osallistuu joka vuoksi suuri joukko vapaaehtoisia eri rooleissa. Osa on mukana suunnittelussa aivan alusta saakka.

- Vaikka tapahtuma on vain yksipäiväinen, sen valmistelu aina varainkeruusta todistusvideoiden kuvaamiseen vaatii suuren työmäärän ja paljon vapaaehtoisia. Suurin panostus sijoittuu syksylle, mutta valmistelutyötä tehdään pitkin vuotta.

Lisätietoa tapahtumasta: www.restart-tapahtuma.fi

ReStart-kummiksi?

ReStart on sisäänpääsymaksuton, ja varainkeruu onkin joka vuosi haastavin osuus tapahtumatyössä. Myös yksityisillä tukijoilla on merkittävä rooli, ja yksityisen tuen tavoitteeksi on asetettu tänä vuonna 1 500 €.

Haluaisitko olla mukana mahdollistamassa ReStart-työtä? Paras tapa siihen on liittyä ReStart-kummiksi. Kummina sitoudut tukemaan työtä haluamallasi summalla ja saat neljästi vuodessa postitse ReStart-kirjeen, jossa on ajankohtaisia kuulumisia ja rukousaiheita. Tukisumman ei tarvitse olla iso. Voit tukea tapahtumatyötä myös, vaikket haluaisi liittyä varsinaiseksi kummiksi. Lisätiedot kummiksi liittymisestä ja tukemisesta löydät: www.restart-tapahtuma.fi/kummiksi Kiitos!

Lisää uutisia

25.5.2017 |
Arkin toimitus

Tehtävä on toistaiseksi voimassaoleva 15.8.2017 alkaen. Työsuhde on aluksi puolitoiminen. Työntekijä sitoutuu varainhankinnan kehittämiseen yhteistyössä niin,...

25.5.2017 |
Arkin toimitus

Kumpikin tehtävä on toistaiseksi voimassaoleva 15.8.2017 alkaen ja osa-aikainen. Jyväskylän työ on 50 % työosuudella, ja toimipisteenä on Jyväskylä. Porin...

23.5.2017 |
Arkin toimitus

Helsingin yliopistossa tulee olemaan säpinää marraskuun 9. päivänä. Avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja ja Helsingin yliopiston dogmatiikan professori...

23.5.2017 |
Arkin toimitus

Suomen OPKOn Palvelukeskukselle (os. Hämeentie 155 A 9, 00560 Helsinki) etsitään siivoojaa. Työssä tarvitaan luotettavuutta, ahkeruutta, huolellisuutta,...

3.5.2017 |
Arkin toimitus

Kuvittele, että uskonpuhdistaja Martti Luther eläisi Suomessa vuonna 2017.  Mitähän uskonpuhdistaja tekisi, jos sama pyhä tyytymättömyys, joka valtasi Martin...

3.5.2017 |
Arkin toimitus

Kaipaatko irtiottoa arjesta – tule talkoisiin! Sinulla on mahdollisuus tulla vapaaehtoistyöhön muutamana tuntina tai useampana päivänä, itsellesi sopivana...

3.5.2017 |
Arkin toimitus

Tule mukaan opetuslapseusvuoteen, jonka aikana saat oppia tuntemaan paremmin Jumalaa ja itseäsi sekä löytämään omaa kutsuasi. Haluamme tarjota sinulle...

12.4.2017 |
Arkin toimitus

Kaksi askelta eteen ja yksi taakse Vuonna 2016 toteutimme missiotamme kertomalla Kristuksesta, opettamalla Raamattua, rakentamalla nuorten yhteisöjä ja...

7.4.2017 |
Arkin toimitus

"Elämää suuremmat kysymykset" olivat keskiössä tällä viikolla Kuopiossa järjestetyssä kolmesta iltatilaisuudesta koostuvassa YAWA 2017 -tapahtumassa (4.-6.4...

5.4.2017 |
Arkin toimitus

Ennen YAWAa tehtiin Kuopion torilla katugalluppia tapahtumassa käsiteltävistä suurista elämänkysymyksistä. Lisää videoita tulee YAWAn Facebook-sivuille...

Uutiset