Uutiset

Usko ja yhteys -verkosto kokoaa seurakuntavaaliehdokkaita yhteen

Usko ja yhteys -verkosto kokoaa jälleen yhteen samojen arvojen takana seisovia seurakuntavaaliehdokkaita vuoden 2018 marraskuussa järjestettävissä vaaleissa.

Edellisissä seurakuntavaaleissa ensiaskeleensa ottaneen verkoston sivuilla uskojayhteys.fi kerrotaan: ”Tulemme eri seurakunnista, eri herätysliikkeistä ja eri elämäntilanteista. Meitä yhdistää rakkaus kirkkoamme kohtaan ja se, että haluamme jättää tuleville sukupolville kirkon, joka rohkeasti julistaa evankeliumia Jeesuksesta syntien sovittajana ja pitää kiinni Raamatun Sanasta.”

Usko ja yhteys -verkoston mukaan Jumalan hyvä sanoma, evankeliumi on kaikkia varten. Seurakunnan tehtävä on välittää evankeliumia ja rakentaa yhteyttä sekä Jumalaan että lähimmäisiin. Verkosto periaatteet kiteytetään kuuteen teesiin:

  • Raamattu ohjeeksi
  • Seurakunta eläväksi
  • Evankeliumi leviäväksi
  • Ihmiset kohdatuiksi
  • Perhe kestäväksi
  • Rakkaus toimivaksi

Seurakuntavaalien ehdokkuudesta kiinnostuneet ja verkoston arvot jakavat kristityt voivat ilmoittaa kiinnostuksestaan uskojayhteys.fi -verkkosivun lomakkeen kautta. Verkoston yhdyshenkilö yhdistää hänet samat arvot jakavan listan kanssa omassa kotiseurakunnassa. Äänestäjät puolestaan voivat etsiä sivustolta samojen arvojen mukaan toimivia ehdokkaita.

OPKOlle on tärkeää, että seurakunnissa on päättäjiä, jotka kokevat mm. evankeliumin levittämisen luovuttamattomaksi arvoksi. Siksi rohkaisemme järjestömme ystäviä asettautumaan ehdolle verkoston kautta ja äänestämään sen ehdokkaita, toteaa pääsihteeri Jussi Miettinen.

Vaalit marraskuussa

Seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa 2018 teemalla Minun kirkkoni. Seurakuntavaalit ovat paikalliset vaalit, jotka järjestetään neljän vuoden välein. Vaaleissa valitaan luottamushenkilöt noin 400 seurakuntaan. Ehdokkaita vaaleissa on yhteensä noin 20 000 ja päättäjiä valitaan noin 9 000.

Usko ja yhteys -verkoston tavoitteena on saada jokaiseen seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa eläviä ja useita aloja edustavia luottamushenkilöitä, jotka antavat kokemuksensa ja näkemyksensä seurakunnan käyttöön.  Seurakuntavaalit ovat edelleen ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa 16-vuotialla on äänioikeus.

Haemme opiskelijatyöntekijää Helsinkiin - hakua jatkettu 26.1. saakka

Onko näkysi rakentaa valloittavaa opiskelijayhteisöä?

Haemme monitaitoista opiskelijatyöntekijää pääkaupunkiseudulle täysiaikaiseen ja toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen alkaen 15.2. tai sopimuksen mukaan. Toimipisteenä on Helsinki. Päätehtäväalueena on suunnitella, kehittää ja toteuttaa OPKOn opiskelijatyötä pääkaupunkiseudulla suomeksi ja englanniksi. Työssä tulee myös sitoutua työn varainhankintaan.

Tehtävässä tarvitaan ylempi korkeakoulututkinto, valmentava työote, kykyä opetuslapseuttamiseen ja Raamatun opettamiseen sekä yhteisön rakentamiseen, evankelioimisnäkyä, hyviä yhteistyötaitoja, vapaaehtoiskokemusta sekä aloitteellisuutta, organisointikykyä ja itsensä johtamisen taitoa. Arvostamme myös kiinnostusta apologiaan, media- ja yliopistotyöhön. Työtä tehdään OPKOn oppiperustan, näyn, arvojen, strategian ja toimintasuunnitelman mukaisesti.

Vapaamuotoinen hakemus, jossa on liitteenä CV ja kahden suosittelijan yhteystiedot, tulee toimittaa 26.1.2017 mennessä (hakuaikaa jatkettu) os. OPKO Hämeentie 155 A 9 00560 Helsinki tai rekry@opko.fi. Hakemuksessa tulee vastata kysymykseen: Millainen on työnäkyni hengellisessä työssä?”

Lisätietoja tehtävästä antaa opiskelijatyön koordinaattori Topi Knihtilä, topi.knihtila@opko.fi, puh. 040 412 8103 ja pääsihteeri Jussi Miettinen, puh. 050 373 9341.

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry (OPKO) järjestää opiskelija- ja nuorteniltoja, pienpiirejä, leirejä, Veritas Forumeja ja tavoittavaa toimintaa yhteensä 13 paikkakunnalla sekä julkaisee Arkki-, Nuotta- ja Breikki-lehtiä. OPKOlla on yli 3 000 jäsentä. Toimimme yhteistyössä seurakuntien ja STI:n jäsenjärjestöjen kanssa. Kuulumme kansainväliseen opiskelijaliikkeeseen IFESiin. Toimimme suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

Haemme johtajan sijaista leiri- ja kurssikeskus Enä-Seppään - hakua jatkettu 22.1. saakka

Haemme monitaitoista johtajan sijaista ajalle 15.2.-31.12.2018 leiri- ja kurssikeskukseen Ojakkalaan Enäjärven rannalle. 

Päätehtäväalueena on johtaa Enä-Sepän liiketoimintaa, henkilöstöä ja kiinteistön käyttöä sekä toteuttaa asiakaspalvelun ja kiinteistönhuollon tehtäviä.

Tehtävässä tarvitaan soveltuva koulutus ja työkokemus, liiketoimintaosaamista, harrastuneisuutta ja osaamista kiinteistönhuollossa, palvelevaa asennetta ja hyviä yhteistyötaitoja sekä aloitteellisuutta, organisointikykyä ja itsensä ja muiden johtamisen taitoja. Arvostamme erityisesti kokemusta majoitus- ja ravintola-alalta tai kaupan alan itsenäisten yksikköjen johtamisesta sekä kristillisistä yhteisöistä. Työssä tarvitaan hyvää suomen ja englannin osaamista, ruotsin taito on eduksi. Työsuhde on täysiaikainen ja sen palkkaus on kristillisiä järjestöjä koskevan työehtosopimuksen mukainen. Asiakasryhmien tarpeista johtuen työstä merkittävä osa tehdään viikonloppuisin ja kesäaikaan. Työtä tehdään OPKOn oppiperustan, näyn, arvojen, strategian ja toimintasuunnitelman mukaisesti. Johtaja toimii osana OPKOn johtotiimiä.

Vapaamuotoinen hakemus, jossa on liitteenä CV ja kahden suosittelijan yhteystiedot, tulee toimittaa 22.1.2018 mennessä (hakua jatkettu) os. OPKO Hämeentie 155 A 9, 00560 Helsinki tai rekry@opko.fi. Liitä hakemukseesi näkemyksesi siitä, miten Enä-Seppä voi tukea hengellistä työtä.

Lisätietoja tehtävästä antaa leirikeskuksen johtaja Teija Kallio, teija.kallio@opko.fi, puh. 050 468 7501 ja pääsihteeri Jussi Miettinen, puh. 050 373 9341.

Haemme Enä-Seppään myös tarvittaessa töihin tulevia kokkeja ja muita kausityöntekijöitä. CV:lliset hakemukset voi laittaa Teija Kalliolle.

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry (OPKO) järjestää opiskelija- ja nuorteniltoja, pienpiirejä, leirejä, Veritas Forum -tapahtumia ja tavoittavaa toimintaa 13 paikkakunnalla sekä julkaisee Arkki-, Nuotta-,  Breikki- ja Perusta-lehtiä. OPKOlla on 3 500 jäsentä. Toimimme yhteistyössä seurakuntien ja STI:n jäsenjärjestöjen kanssa. Kuulumme kansainväliseen opiskelijaliikkeeseen IFESiin. Toimimme suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

 

OPKOn sähköposteissa toimintakatkoksia

Päivitämme parhaillaan sähköpostijärjestelmäämme, jolloin toimintakatkokset ovat mahdollisia. 

OPKOn kaikkien työntekijöiden käyttämää sähköpostijärjestelmää ollaan parhaillaan vaihtamassa. Jos lähettämäsi viesti ei mene perille, kokeile myöhemmin uudestaan. Tarvittaessa voit yrittää tavoittaa työntekijöitämme puhelimitse.

Lisää uutisia

20.10.2017 |
Arkin toimitus

OPKOn kaikkien työntekijöiden käyttämää sähköpostijärjestelmää ollaan parhaillaan vaihtamassa. Jos lähettämäsi viesti ei mene perille, kokeile myöhemmin...

13.10.2017 |
Arkin toimitus

Kuopion Kulttuuriareena 44:ssä kävi viikonloppuna tuttu kuhina, kun kaikkiaan nelisensataa musiikinnälkäistä festarivierasta oli saapunut paikalle kuuntelemaan...

3.10.2017 |
Arkin toimitus

OPKO aloittaa 4.10. uuden DiscipleLife-ohjelman Radio Patmoksen taajuuksilla. Ohjelmassa käsitellään kristityn elämän kannalta luovuttamattomia asioita....

8.9.2017 |
Arkin toimitus

Kristillistä ihmis- ja maailmankuvaa iloisesti esillä pitävä Breikki-lehti kertoo tämän vuoden numerossaan muun muassa rakkaustohtori Jason...

7.9.2017 |
Arkin toimitus

Suomeksi: HelsingissäJyväskylässäTampereellaTurussaKajaanissaKuopiossaLahdessaOulussaPieksämäelläPorissaRovaniemi Ruotsiksi: HelsingforsÅboVasaJakobstad...

18.7.2017 |
Arkin toimitus

7.7.2017 |
Arkin toimitus

OPKOn liittohallitus on valinnut seuraavat uudet työntekijät: Koululaistyöntekijäksi on valittu lastenohjaaja Annastiina Toppari, 29 . Annastiinalla on...

23.6.2017 |
Arkin toimitus

Helsingin yliopistossa tulee olemaan säpinää marraskuun 6. päivänä klo 16.15 (huomioi muuttunut päivämäärä). Avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja ja...

19.6.2017 |
Arkin toimitus

OPKOn työntekijät kokoontuivat kevätkauden päätteeksi tuttuun tapaan leiri- ja kurssikeskus Enä-Seppään. Ohessa kuvaterveisiä...

8.6.2017 |
Arkin toimitus

Kuopiossa lauantaina 7.10. järjestettävän ilmaistapahtuman lavalla nähdään upea artistikokoonpano. Bändinelikon muodostavat paluun tekevä Great Wide North,...

Uutiset