Uutiset

Miikka Niiranen Tampereen OPKOn opiskelijatyöntekijäksi

Diplomi-insinööri Miikka Niiranen, 36, on valittu Tampereen OPKOn 50% opiskelijatyöntekijäksi syyskaudeksi ajalle 12.8.-31.12.2019. Niiranen toimii lisäksi OPKOn organisoiman yliopistotyön Veritas Forumin koordinaattorina 50 % työosuudella.

Miikka näkee Tampereen OPKOn työn myös Veritas Forumien näkökulmasta hyvin hyödylliseksi.

– Pääsen näkemään siinä, miten foorumit sijoittuvat kristillisen opiskelijatyön arkeen. Samalla voin tietenkin antaa itse jotain siitä hyvästä takaisin, jota sain itse vastaanottaa opiskeluaikoinani Helsingin OPKOssa: edistää opiskelijoiden Raamatun ja siksi Jumalan tuntemusta, rohkaista kristityn kutsumuksessa akatemiassa ja työelämässä ja luoda tilaa elinikäisten ystävyyssuhteiden syntymiselle.

OPKOn työn ohella Niiranen valmistelee väitöskirjaa Aalto-yliopistoon filosofian, teologian ja luonnontieteen kytköksiksistä fyysikko James Clerk Maxwellin ajattelussa.

OPKO on Miikalle menneiltä vuosilta tuttu järjestö. Hän on toiminut mm. Helsingin OPKOn puheenjohtajana vuonna 2005 ja OPKOn liittohallituksen jäsenenä vuosina 2007-2008.

Editoitu 16.6. klo 11.07: lisätty tieto työsuhteen määräaikaisuudesta. 

 

Oulun OPKOn työntekijä Tomi Koho vihitty papiksi

Oulun OPKOn työntekijä TM Tomi Koho on vihitty sunnuntaina 9.6. Suomen ev.lut. kirkon papiksi työkenttänään Oulun OPKO. Järjestötyöhön vihittävillä papeilla on myös työyhteys paikallisseurakuntaan. Tämä yhteys on Tomilla Oulun Tuiran seurakuntaan, jossa hän hän antaa osaamistansa mm. opiskelijoiden ja nuorten aikuisen jumalanpalvelusten kehittämiseen. 

- Pappisvihkimykseeni sisältyy paljon puhuttelevia asioita. Nyt on väsynyt, mutta kiitollinen fiilis. Hienoa, että kirkon järjestöihin halutaan vihkiä pappeja ja luoda samalla yhteyksiä järjestöjen ja paikallisseurakuntien välille. Iloitsen siitä, että saan nyt pappina olla OPKOssa tukemassa opiskelijoita, Tomi kommentoi. 

Oulun OPKOssa on pitänyt kiirettä syksyn missioviikon Äärellä19 valmistelujen osalta. Äärellä-tapahtuma on matalan kynnyksen evankelioiva tapahtumasarja, jonka aikana kohdataan opiskelijoita kampuksella, kaduilla ja iltapahtumissa.

- Tapahtuma järjestetään nyt jo toista kertaa. Edellisvuoden tapahtumasta oli niin hyvä kokemukset, että päätimme järjestää sen uudestaan, Tomi iloitsee.

Äärellä-tapahtuma järjestetään Tellus stagella 1.-3.10. Ohjelma ja lisätiedot julkaistaan elokuussa. 

Uusi päivä – lauluja toivosta -kirja julkaistu

OPKOn koululaistyössä laulettavia lauluja on painettu Uusi päivä -laulukirjaksi. 

OPKOn koululaistyön kasvatti Julianna Rantanen julkaisi osana Diakonia-ammattikorkeakoulun opinnäytetyötään laulukirjan, joka sisältää 13 uutta lauluja. Ne ovat syntyneet uuden opettelun, elämän ilojen ja surujen keskellä, toteaa Julianna.

- Jumala on synnyttänyt runoja, jotka ovat saaneet olla vastauksia juuri niihin kysymyksiin ja rukouksiin, joita olen sillä hetkellä kantanut. Niiden hetkien keskellä olen aina yrittänyt katsoa kohti Jeesusta.

Laulut ovat säveltäneet Julianna ja OPKOn koululaistyöntekijä Olli Lehmonen.

OPKO hakee opiskelijatyöntekijää Tampereelle

Onko näkysi rakentaa valloittavaa opiskelijayhteisöä?

Haemme monitaitoista opiskelijatyöntekijää määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 12.8.-31.12.2019. Työsuhteen määräaikaisuuden syynä on opintovapaan sijaisuus. Työsuhde on osa-aikainen 40 % tai 60 % työosuudella. Toimipisteenä on Tampere. Päätehtäväalueena on suunnitella, kehittää ja toteuttaa OPKOn opiskelijatyötä suomeksi ja englanniksi. Työssä tulee myös sitoutua työn varainhankintaan.

Tehtävässä tarvitaan edenneitä korkeakouluopintoja, valmentava työote, kykyä ja intoa opetuslapseuttamiseen, Raamatun opettamiseen ja yhteisön rakentamiseen, evankelioimisnäkyä, hyviä yhteistyötaitoja, vapaaehtoiskokemusta sekä aloitteellisuutta, käytännöllisyyttä, organisointikykyä ja itsensä johtamisen taitoa. Työtä tehdään OPKOn oppiperustan, näyn, arvojen, strategian ja toimintasuunnitelman mukaisesti.

Vapaamuotoinen hakemus, jossa on liitteenä CV ja kahden suosittelijan yhteystiedot, tulee toimittaa 31.5.2019 mennessä os. rekry@opko.fi. Hakemuksessa tulee vastata kysymykseen: ”Millainen on työnäkyni hengellisessä työssä?

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry (OPKO) järjestää opiskelija- ja nuorteniltoja, pienpiirejä, leirejä, Veritas Forum -tapahtumia ja tavoittavaa toimintaa 13 paikkakunnalla. OPKOlla on 3 500 jäsentä. Toimimme yhteistyössä seurakuntien ja STI:n jäsenjärjestöjen kanssa. Kuulumme kansainväliseen opiskelijaliikkeeseen IFESiin. Toimimme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

 

Lisää uutisia

9.4.2019 |
Arkin toimitus

Yksi nuori kerrallaan Vuonna 2018 suomalaisten itsetuntoa hiveli mm. YK:n Onnellisuusraportti, jonka mukaan Suomi on maailman onnellisin maa. Silti varjoilta...

4.4.2019 |
Arkin toimitus

Ohjelman voit kuunnella suorana Radio Patmoksen sivuilta. Jaksot ilmestyvät myös sivun alla olevaan Youtube-soittolistaan sitä mukaa, kun niitä saadaan...

29.3.2019 |
Arkin toimitus

Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin kahden vuoden kaudelle: Sakari Arvela, kannatusjäsen, Suomen OPKO ja Helsinki Essi Ikäheimonen, varsinainen...

19.3.2019 |
Arkin toimitus

Ruoka on yksi tärkeimpiä tekijöitä asiakaspalvelussamme Enä-Sepän leiri- ja kurssikeskuksessa. Haemme vastaavaa kokkia, joka pitää yllä laadukasta ruoan...

8.3.2019 |
Arkin toimitus

Ella Nuutinen ja Karoliina Kovalainen Jyväskylän opiskelijatyöhön Musiikin- ja luokanopettajaksi opiskeleva Ella Nuutinen, 23, on kutsuttu...

31.1.2019 |
Arkin toimitus

Jonatan Gauffin Helsingfors Studentmissionenin 20% opiskelijatyöntekijäksi Jonatan Gauffin, 27, on kutsuttu Helsingfors Studentmissioneniin (HSSM)...

13.11.2018 |
Arkin toimitus

DiscipleLife-ohjelmissa keskitytään Jeesuksen opetuslapsena elämiseen, kristinuskon olennaisiin asioihin. Syyskaudella tehdään yhteensä 16 ohjelmaa, joista...

20.10.2018 |
Arkin toimitus

Äärellä18-kuvia Lue Äärellä-tapahtumasta:  Äärellä18-tapahtuman nettisivut    

10.10.2018 |
Arkin toimitus

Seitsemättä kertaa järjestetty tapahtuma käynnistyi energisellä pop-rockilla SAVEn laittaessa festariyleisön lämpimäksi. “Vaikka näin syksyllä valon määrä...

26.9.2018 |
Arkin toimitus

Veritas-työn koordinoinnin lisäksi Niiranen valmistelee väitöskirjaa Aalto-yliopistoon filosofian, teologian ja luonnontieteen kytköksiksistä fyysikko James...

Uutiset