Uutiset

Disciple 22 siirtyy nettiin ja muuttuu ilmaiseksi!

28.-30.1. järjestettävä Disciple-konferenssi tarjotaan ilmaiseksi Youtuben ja Zoomin välityksellä. Muistathan silti ilmoittautua!

Muuttuneen koronatilanteen tähden olemme päättäneet tarjota koko Disciple-konferenssin ilmaiseksi! Ilmoittauduthan kuitenkin mukaan perjantaihin 27.1. klo 14 mennessä, sillä meidän on tärkeä tietää osallistujamäärä Zoomissa pidettäviä kanavia ajatellen.

Pääpuhujina ovat edelleen Kim & Maria Sjögren Ruotsista. Opetukset tulevat olemaan englanniksi, mutta tulkkausta suomeksi ja ruotsiksi järjestetään pyynnöstä. Disciplen järjestävät yhteistyössä OPKO ja Petrus Försämling. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: disciple.fi

Livenä osaksi pienryhmää

Eri puolille Suomea muodostetaan mahdollisuuksien mukaan pieniä ryhmiä, joiden kanssa sinun on yhdessä mahdollista osallistua tapahtumaan. Olethan yhteydessä oman alueesi opiskelijatyöntekijään.

 

3T kertoo kutsumuksesta nuorekkaasti

Voiko kristillisen opin ja elämän selittää nuorekkaasti ja elävästi 160-sivuisessa kirjassa? Kyllä voi, vakuuttaa raamattukouluttaja, teologian tohtori Eero Junkkaala.

Junkkaala luki OPKOn pääsihteerin Jussi Miettisen kirjoittaman tuoreen kirjan 3T – Tunne Jumala, tunne itsesi ja tunne kutsusi ja vaikuttui.

– Tämä on huikea dogmatiikan ja etiikan oppikirja. Yhtä aikaa syvällinen ja kansanomainen, Junkkaala sanoi kirjan julkistamisjuhlassa viime viikolla kurssikeskus Enä-Sepässä Vihdissä.

Kirja tarjoaa raikkaan kokonaisnäkemyksen tasapainoisesta elämästä kristittynä. Siihen kuuluu Jumalan tunteminen, itsensä tunteminen ja kutsumuksen tunteminen.

– Näistä kolmesta tuntemisesta tulee kirjan nimi 3T. Ne kietoutuvat toisiinsa kuin viiniköynnöksen oksat, Miettinen valaisee.

3T on suunniteltu niin, että sitä voi lukea yksin ja ryhmässä. Mukana on harjoituksia ja kysymyksiä jokaisesta aihepiiristä.

– Olen halunnut tuoda teokseen aarteita monista kristillisistä perinteistä. Ne rikastuttavat sitä klassista luterilaista teologiaa, jonka varassa kirja lepää, Miettinen toteaa.

“Tällaista kirjaa ei ole aiemmin kirjoitettu”

Yliopistonopettaja Juha Parkkinen oli yksi monista, jotka antoivat arvokasta palautetta 3T-kirjan työstövaiheessa. Mitä mieltä hän on lopputuloksesta?

– Kirja yhdistää tämän ajan kristityn ydinkysymykset, Raamatun syvällisen opetuksen ja ajattelua inspiroivan rikkaan pohdinnan. 3T sytyttää ihmisessä halun positiiviseen muutokseen.

Näin Juha Parkkinen kuvailee 3T:n keskeisintä sisältöä. 3T:n suurimpana vahvuutena hän pitää sen tapaa nivoa yhteen kolme pääteemaa: Jumalan, itsensä ja kutsumuksen tuntemisen.

– Teemojen yhteys toisiinsa on erityistä. Kirja tarjoaa tuoreen ja monipuolisen näkökulman Jeesuksen seuraajan vakaumuksen tiedostamiseen ja vahvistamiseen.

Juhan mukaansa kirjalla on paljon annettavaa niin yksittäiselle kristitylle kuin vaikkapa pienryhmämateriaalina. Hän suosittelee sitä kaikille kristityille, jotka haluavat oppia tuntemaan Jumalaa syvemmin ja itseään Jumalan lapsena. 

– 3T auttaa hahmottamaan henkilökohtaista kutsumusta ja tarkoitusta Jumalan suunnitelmassa. Se tarjoaa myös eväitä oman uskon sanoittamisen ja perustelemiseen tuoreella tavalla.

Juha uskoo kristityn identiteetin vahvistuvan 3T:n kysymyksiä ja teemoja pohtimalla ja niiden äärellä rukoilemalla. Opetuslapseuteen kasvaminen ja oman itsensä ja kutsumuksensa parempi tunteminen heijastelee puolestaan ulospäin.

– Oman identiteetin kirkastuessa into edistää Jeesuksen tuntemista lähipiirissä kasvaa.

Arkin toimitus

Osallistu Lähetetty-koulutukseen

Haluatko kasvaa yhdessä Jumalan lapsena ja opetella elämään Jeesuksen lähettämänä Suomessa ja maailmalla? Hae rohkeasti mukaan Lähetetty-koulutukseen! 

Lähetetty-koulutus mahdollistaa oman lähetyskutsun pohtimisen neljän koulutuskerran kautta, joista yksi koulutuskerta pidetään OPKOn leirikeskuksessa Enä-Sepässä. Jokaisessa koulutusjaksossa käsittelemme asioita yhdessä ja itsenäisesti, kohtaamme toisiamme, tutkimme Raamatun Sanaa ja rukoilemme. Käymme harjoituksenomaisesti läpi useita menetelmiä ja apukeinoja, jotka auttavat ammentamaan Raamatun Sanaa sekä elämään missionaarista elämää yhdessä lähimmäistemme kanssa.

Lähijaksot 2022

4.–5.3.2022, Suomen Raamattuopistolla (SRO)
1.–2.4.2022, SRO
13.–14.5.2022, SRO
2.–3.9.2022, Enä-Seppä

Lisätiedot

Lähetetty-koulutus toteutetaan yhteistyössä Lähetysyhdistys Kylväjän, Medialähetys Sanansaattajien (Sansa), Suomen Raamattuopiston ja Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen (OPKO) kanssa.

Katso lisätiedot ja hinnat Kylväjän nettisivuilta 

 

Tilaa 3T-kirja joululahjaksi

OPKO on julkaissut kirjan 3T – Tunne Jumala, itsesi ja kutsusi. Kirjan on kirjoittanut Jussi Miettinen.

Kirjan nimi, 3T, tulee kolmesta tavasta hahmottaa, mitä on mielekäs elämä. Se avautuu kolmella toisiinsa vaikuttavalla tavalla: Jumalan itsemme ja oman kutsumme tuntemisen kautta. Nämä kolme T:tä kietoutuvat toisiinsa kuin viiniköynnöksen oksat. Ne ovat kuin höyry, virtaava vesi ja jää - samaa ainetta eri olomuodoissa. Ne ovat kuin kolmiosainen puinen maatuska, jonka uloin osa on kutsumuksesi, keskimmäinen sinä itse ja sisimmäinen Kristus, joka sanoo nimekseen "Minä olen".

Kirja on inspiraation lähde jokaiselle, joka etsii Jumalaa, itseään ja paikkaansa tällä planeetalla.

Kirjoittaja Jussi Miettinen on pastori, työnohjaaja ja OPKOn pääsihteeri. Hänen intohimonaan ovat spiritualiteetti, ihmisen kasvu ja kehitys.

Kirjassa on 160 sivua ja kaunis taitto jäsentää sisältöä. Lyhyen esittelyn kirjasta pääset katsomaan oheiselta videolta.

 

Kirjasta sanottua

"3T on virkistävä poikkeus kristinuskon sisältöä esittelevien kirjojen joukossa. Se on selkokielinen, elämään liittyvä ja taitavan taiton ansiosta helppolukuinen. 3T on kuin katekismus, joka keskustelee nykyihmisen todellisuuden kanssa."
Saara Kinnunen
sosiaalipsykologi, seurakunnan perheneuvoja (eläk.)

"Tämä on huikea dogmatiikan ja etiikan oppikirja. Se on yhtä aikaa syvällinen ja kansanomainen."
Eero Junkkaala
raamattukouluttaja, teol. tohtori

"3T yhdistää tämän ajan kristityn ydinkysymykset, Raamatun syvällisen opetuksen ja ajattelua inspiroivan rikkaan pohdinnan."
Juha parkkinen
yliopistonopettaja, kasvatust. tohtori

"3T opettaa lukemaan rukoillen – siis etsien sitä, mitä Jumala puhuu minulle ja meille yhteisönä ja miten reagoin siihen."
Ella nuutinen
opiskelijatyöntekijä. musiikkikasv. opiskelija

 

Mediassa

 

Tilaaminen

Tilaa 3T joululahjahintaan 22e (sisältää kaikki postikulut).

Halutessasi ostaa kirjan joululahjaksi, lähetämme kirjan lahjan saajalle muotoilemasi saateviestin kera ja laskun sinulle.

Tee tilauksesi 14.12. mennessä, jotta paketti ehtii jouluksi perille. Kirjan tuotto käytetään kokonaisuudessaan työhön koululaisten ja opiskelijoiden parissa.

Erikoistarjous suuremmille määrille:
Tilatessasi viisi kirjaa, maksat ainoastaan 100 € + postikulut.

Hintoihin lisätään postikulut.

Lisää uutisia

9.9.2021 |
Arkin toimitus

Benjamin Sandell opiskelijatyöntekijäksi ruotsinkieliseen työhön Vaasaan ja Pietarsaareen Teologian maisteri Benjamin Sandell, 35, on valittu vakituiseen...

31.8.2021 |
Arkin toimitus

Päätehtäväalueena on suunnitella, kehittää ja toteuttaa OPKOn monipuolista opiskelija- ja koululaistyötä Oulussa. Työtä tehdään pääosin suomeksi ja toisinaan...

16.6.2021 |
Arkin toimitus

OPKO, Perheniemen evankelinen opisto ja Lähetysyhdistys Kylväjä aloittavat uudenlaisen huippulaadukkaan ja monimuotoisen puolitoistavuotta kestävän...

14.5.2021 |
Arkin toimitus

Vuosikertomuksen esipuhe: Korona kiihdytti OPKOn digiloikkaan  Katso koko vuosikertomus täältä (pdf) Vuosi 2020 jää historiankirjoihin globaalina...

15.3.2021 |
Arkin toimitus

Tunnettu amerikkalainen teologi ja filosofi Francis Schaeffer vieraili 1972 Helsingin yliopistossa, jossa hän piti täydet salit keränneen luentosarjan....

27.2.2021 |
Arkin toimitus

OPKOn tuottama Raamattupodi ylsi vuoden kuunnelluimmaksi hengelliseksi ja uskontoaiheiseksi podcastiksi vuonna 2020 (tilastointi: podstatus.com)....

6.2.2021 |
Arkin toimitus

Kun vanhat tviitit nousevat julkisuuteen, täyttyy jopa tuhlaajapojan isän mitta ja poika lentää ulos talosta, ilakoi eräs amerikkalainen satiirisivusto pari...

15.1.2021 |
Arkin toimitus

Teologian kandidaatti Tenho Rajala, 25, on valittu Tampereen opiskelijatyöntekijäksi 60% työosuudella. Työn ohella hän valmistelee gradua, jonka...

8.12.2020 |
Arkin toimitus

Maailma on muuttunut lyhyessä ajassa merkittävästi, ja älylaitteista on tullut olennainen osa lasten, nuorten ja aikuisten arkea. Ajan tasalle -projekti...

13.11.2020 |
Arkin toimitus

Raamattu auki, tallennin päälle, luettavat tekstit purkkiin ja jakso verkkoon kuunneltavaksi. Yksinkertaisimmillaan Raamattupodi-jakso olisi toteutettavissa...

Uutiset