Uutiset

Kuuntele DiscipleLifea – käsittelyssä Kymmenen käskyä ja Katekismus

OPKO käsittelee syyskauden DiscipleLife-radio-ohjelmissa Isä Meidän -rukousta ja Kymmentä käskyä. 

DiscipleLife-ohjelmissa keskitytään Jeesuksen opetuslapsena elämiseen, kristinuskon olennaisiin asioihin. Syyskaudella tehdään yhteensä 16 ohjelmaa, joista kaikista tiedotetaan tällä sivulla. 

Ohjelmia pääset kuuntelemaan keskiviikkoisin klo 20 Radio Patmoksen taajuuksilta tai suoraan nettiradion kautta. Ohjelmat saapuvat myöhemmin myös OPKOn YouTube-kanavalle. Ohjelmat toimittaa Annastiina Toppari. 

Ke 5.9. klo 20 Pyhitetty olkoon sinun nimesi
Vieraina Anneli Fanta, eläkeläinen, Raamatunlukijain Liiton entinen pääsihteeri sekä Esa Savolainen OPKOn nuorten toiminnasta. 

Ke 12.9. klo 20 Tulkoon sinun valtakuntasi
Vieraina Anneli Fanta, eläkeläinen, Raamatunlukijain Liiton entinen pääsihteeri sekä Esa Savolainen OPKOn nuorten toiminnasta. 

Ke 19.9. Tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa
Vieraina OPKOn turun suomen- ja ruotsinkielinen opiskelijatyöntekijä Robert Ojala sekä haastateltavana Mirjam Ruottu ja varhaisnuoret Linnea Pernu ja Olivia Söderlund. 

Ke 26.9. Anna meille tänään jokapäiväinen leipämme
Vieraana OPKOn turun suomen- ja ruotsinkielinen opiskelijatyöntekijä Robert Ojala ja Samuel Muroma.

Ke 3.10. Anna meille meidän syntimme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet
Vieraana Kansan Raamattuseuran työntekijät Jani Heino ja Jarkko Lassila. 

Ke 10.10. Äläkä saata meitä kiusaukseen
Vieraana Kansan Raamattuseuran työntekijät Jani Heino ja Jarkko Lassila. 

Ke 17.10. Vaan päästä meidät pahasta, sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti
Vieraana Lähetysyhdistys Kylväjän kotimaantyön johtaja Hanna Lindberg.

Ke 24.10. Kymmenen käskyä - sarja alkaa: Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia
Vieraana Lähetysyhdistys Kylväjän kotimaantyön johtaja Hanna Lindberg.

Ke 3.11. Älä turhaan käytä Jumalasi nimeä
Vieraana teologian jatko-opiskelija Jere Hannikainen ja haastaltavana Amadea Hänninen. 

Ke 7.11. Pyhitä lepopäivä
Vieraana teologian jatko-opiskelija Jere Hannikainen ja haastaltetavana Sofia Jaakkola. 

Ke 14.11. Kunnioita isääsi ja äitiäsi
Vieraana raamatunopettaja Liisi Jokiranta ja haastateltavana Joona Oranen

Ke 21.11. Älä tapa
Vieraana raamatunopettaja Liisi Jokiranta ja haastateltavana opiskelija Markus Kari

Ke 28.11. Älä tee aviorikosta
Vieraana Suomen teologisen instituutin pääsihteeri Jari Rankinen ja haastateltavana teologian opiskelija Juha Yli-Jaakkola

Ke 5.12. Älä varasta
Vieraana Suomen teologisen instituutin pääsihteeri Jari Rankinen ja haastateltavana Rovaniemen OPKOn opiskelijatyöntekijä Mervi Tiilikainen. 

Ke 12.12. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi
Vieraana Jyväskylän OPKOn opiskelijatyöntekijä Juho Puhto.

 

Kuuntele edellisiä ohjelmia

Kuvaterveiset Äärellä18-tapahtumasta Oulusta

Syyskuussa järjestettiin Oulussa yksi OPKOn syyskauden päätapahtumista, opiskelijoille suunnattu Äärellä18. Katso kuvaterveisiä linkin takaa.

Lue Äärellä-tapahtumasta: 

 
 

“Meissä on se valo!” - ReStart-festari kokosi nuoria gospelin äärelle

Viime lauantaisessa ReStart-tapahtumassa kuultiin niin artistien kuin nuortenkin todistuksia. OPKOn, Kansanlähetyksen ja Sleyn yhteistapahtuma kokosi Kuopioon kolmisensataa festarivierasta.

Seitsemättä kertaa järjestetty tapahtuma käynnistyi energisellä pop-rockilla SAVEn laittaessa festariyleisön lämpimäksi. “Vaikka näin syksyllä valon määrä vähenee niin mä haluan sun muistavan, että meillä jokaisella on sisimmässä se valo, joka on meille kasteessa annettu.”, kertoi SAVEn laulaja Niko Marjakangas kappaleesta Soihduksi pimeään.

Seuraavana esiintynyt taikuri Miika Korkatti vangitsi yleisön huomion korttitempuillaan. Taikuuden Suomen mestari jakoi leuat tiputtaneiden temppujen lisäksi myös oman todistuksensa. Hän kertoi siitä, miten Jumala oli kymmenisen vuotta sitten saanut aikaan täyskäännöksen risaiseen elämäntyyliin ajautuneesta nuoresta miehestä.

 

 

Konserttien välissä järjestettiin talkshow-tyylinen Usko tai älä -foorumi, jonka vieraaksi oli kutsuttu bändien jäseniä. Artistit pääsivät jakamaan tarinoita kappaleiden takaa ja kertomaan, miten usko niitä inspiroi. Videotallenteen foorumista voit katsoa artikkelin lopusta.

Tapahtuma huipentui konserttiin, jossa esiintyivät rap-yhtye NNS ja edm-poppia soittava Audile. Keikkojen välissä screeniltä näytettiin videoita, joissa nuoret kertoivat, mitä usko heille merkitsee. Kaikki viime vuosina näytetyt todistusvideot ovat niin ikään katsottavissa netissä.

 

 

 

 

Taitekohta ReStart-työssä - Haaste vai mahdollisuus?

Tapahtuman toteuttamiseen osallistui jälleen tänä vuonna lähes neljäkymmentä vapaaehtoista eri tehtävissä. Suuri talkoopanos on ollut alusta asti sisäänpääsymaksuttoman festarin kivijalka. Tämä vuosi oli samalla taitekohta ReStart-työssä tapahtumakoordinaattorina viimeistä vuotta toimineen Oskari Reinmanin (OPKO) siirtyessä sivuun vetovastuusta. Itsekin alunperin vapaaehtoisena mukaan tullut Oskari toivoo innokkaita tekijöitä löytyvän jatkossakin.

- Uskon, että tällaisille tapahtumille on oma tärkeä paikkansa. Toivottavasti ReStart saadaan kasaan jälleen ensi vuonna.

 

 

 

Lisää kuvia ja tunnelmia voit katsoa ReStartin nettisivuilta.

 

Videoita:

 

 

Miikka Niiranen Veritas Forum Finlandin koordinaattoriksi

Diplomi-insinööri Miikka Niiranen, 36, on valittu Veritas Forum Finlandin koordinaattoriksi.

Veritas-työn koordinoinnin lisäksi Niiranen valmistelee väitöskirjaa Aalto-yliopistoon filosofian, teologian ja luonnontieteen kytköksiksistä fyysikko James Clerk Maxwellin ajattelussa. Aikaisemmin hän on toiminut mm. teknologiateollisuuden palveluksessa, toimittajana Uusi Tie -lehdessä ja Areiopagi-verkkolehden päätoimittajana.

Työn aloitusta Veritas Forumin koordinaattorina Niiranen kuvaa stimuloivaksi.

- Tämä on unelmaduuni siinä mielessä, että tässä työssä pääsee keskustelemaan siitä, miten kristinusko suhtautuu tieteisiin ja mihin kaikkeen ihmiselämän ulottuvuuksiin sillä on jotakin sanottavaa. Tuntuu hyvältä ja kiinnostavalta aloittaa tässä työssä.

Niiraselle OPKO on menneiltä vuosilta tuttu järjestö. Hän on toiminut Helsingin OPKOn puheenjohtajana vuonna 2005 ja OPKOn liittohallituksen jäsenenä vuosina 2007-2008.

Tulevia Veritas Forumeita:

27.9. Helsingin yliopisto: Kristinusko ja ympäristökriisi, Elisa Aaltola ja Panu Pihkanen
https://www.facebook.com/events/258597111444383/

9.10. Aalto-yliopisto:  Miksi jaksan elää? Keskustelua toivosta ja maailmankatsomuksista, Ilmari Hirvonen, Miikka Niiranen, Henrika Franck 
https://www.facebook.com/events/1417050878425620/

 

Veritas Forum Finland (VFF) järjestää debatteja tai dialogeja, joissa keskustellaan rohkeasti elämän suurista kysymyksistä eri maailmankatsomusten näkökulmista. Miten sekulaari humanisti ja kristitty perustelevat ihmisarvon? Miksi universumi on syntynyt? Mikä on ihmisen ja koneen raja kyborgien aikakaudella? Millä perusteella ihminen voi tietää, että jokin on totta? Veritas Forumit ovat osa OPKOn yliopistotyötä.

Veritas Forum -kotisivut
Veritas Forum Youtubessa
Tilaa Veritas Forum -uutiskirje sähköpostiisi

 

Lisää uutisia

25.9.2018 |
Vieras

Jo seitsemättä kertaa järjestettävän ilmaistapahtuman bändikokoonpanon muodostavat Audile, SAVE ja NNS. Lavashow ei rajoitu tänä vuonna vain musiikkiin, sillä ...

18.9.2018 |
Arkin toimitus

Lähetyksen MiniMissio-esilähetyskoulutus antaa monipuolisen näköalan lähetyselämään kaikkialla maailmassa. Pohdimme kurssilla kokonaisvaltaisen lähetyksen eri...

17.9.2018 |
Arkin toimitus

Anna Sundman, 22, on valittu Helsingfors Studentmissionenin (HSSM) 20% opiskelijatyöntekijäksi ajalle 1.9.-31.12.18. Anna on ollut mukana HSSM:n...

21.8.2018 |
Arkin toimitus

Tehtävässä tarvitaan mm. vahvaa itsenäistä, kehittävää työotetta ja näyttöjä onnistuneesta projektinhallinnasta kykyä innostaa ihmisiä ja kokemusta...

17.7.2018 |
Arkin toimitus

OPKOn DiscipleLife radio-ohjelmaa lähetetään Radio Patmokselta keskiviikkoisin klo 20. Syksyn 2018 ohjelmat käsittelevät Katekismusta ja Isä meidän -rukousta...

10.7.2018 |
Arkin toimitus

Karl Granberg, 32, on valmistunut teologian maisteriksi Åbo Akademista, mutta on elänyt suurimman osan elämästään Hong Kongissa, jossa hänen...

21.6.2018 |
Arkin toimitus

Leiri- ja kurssikeskus Enä-Seppä hankittiin aikoinaan OPKOlle palvelemaan lasten ja nuorten leirien pitopaikaksi. Juhlapäivänä saatiinkin osuvasti aloittaa...

19.6.2018 |
Arkin toimitus

Jo seitsemättä kertaa järjestettävän ilmaistapahtuman bändikokoonpanon muodostavat Audile, SAVE ja NNS! Kaikki bändit nähdään ensimmäistä kertaa ReStartissa,...

11.6.2018 |
Arkin toimitus

Aika rakentaa Opiskelija- ja Koululaislähetyksen historiassa vuosi 2017 jää aikakirjoihin positiivisena yllätyksenä. Vaikka toimintaa varjostivat...

Uutiset