Uutiset

OPKO hakee opiskelijatyöntekijöitä Lahteen ja Tampereelle

Onko näkysi rakentaa valloittavaa opiskelijayhteisöä? Haemme monitaitoisia opiskelijatyöntekijöitä Lahteen ja Tampereelle. 

Lahden työsuhde osa-aikainen 20 % työosuudella ja määräaikainen opintovapaan sijaisuus 31.5.2021 saakka.  

Tampereen työsuhde on osa-aikainen 60 % työosuudella ja toistaiseksi voimassaoleva 1.1.2021 alkaen.

Päätehtäväalueena on suunnitella, kehittää ja toteuttaa OPKOn opiskelijatyötä suomeksi ja englanniksi. Työssä tulee myös sitoutua työn varainhankintaan työn kasvattamiseksi, ja siten mm. työosuuden nostamiseksi.

Tehtävässä tarvitaan näkyä evankelioivaan yliopistotyöhön, edenneitä korkeakouluopintoja, valmentava työote, kykyä ja intoa opetuslapseuttamiseen, yhteisön rakentamiseen sekä Raamatun opettamiseen, hyviä yhteistyötaitoja, vapaaehtoiskokemusta sekä aloitteellisuutta, käytännöllisyyttä, organisointikykyä ja itsensä johtamisen taitoa. Arvostamme myös kiinnostusta apologiaan. Työtä tehdään OPKOn oppiperustan, näyn, arvojen, strategian ja toimintasuunnitelman mukaisesti.

Vapaamuotoinen hakemus, jossa on liitteenä CV ja kahden suosittelijan yhteystiedot, tulee toimittaa osoitteeseen rekry@opko.fi. Hakemuksessa tulee vastata kysymykseen: "Millainen on työnäkyni hengellisessä työssä?”

Lisätietoja tehtävästä antaa Lahden osalta johtava opiskelijatyöntekijä Pekka Ryhänen, pekka.ryhanen@opko.fi, puh. 041 434 0377, Tampereen osalta opiskelijatyön valmentaja Tomi Koho, tomi.koho@opko.fi, puh. 040 629 0190.

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry (OPKO) järjestää opiskelija- ja nuorteniltoja, pienpiirejä, leirejä, Veritas Forumeja ja tavoittavaa toimintaa 13 paikkakunnalla. OPKOlla on yli 3 700 jäsentä. Toimimme yhteistyössä mm. seurakuntien ja STI:n jäsenjärjestöjen kanssa.

OPKOlle uusia työntekijöitä

Johannes Ahtola Turun OPKOn opiskelijatyöntekijäksi

Johannes Ahtola, 25, aloittaa Turun suomen- ja englanninkielisessä opiskelijatyössä syyskiireiden ajaksi 40 % työosuudella, jonka jälkeen 20 %:lla. Koulutukseltaan Johannes on lähihoitaja ja ylioppilas, ja lähellä on kokemusta monista vastuutehtävistä eri kristillisissä järjestöissä. 

OPKOlla hän haluaisi olla haastamassa opiskelijoita jokapäiväiseen Jeesuksen seuraamiseen ja hänen syvempään tuntemiseen.

– Sydämelläni on erityisesti seurakunnissa ilman näkyä ja omaa kutsumusta elävät, joiden uskonelämä on hyvin vahvasti kytköksissä yhteisiin kokoontumisiin, mutta elämä Isän lapsena ei näy kovin vahvasti, hän sanoittaa.

Johanna Holma Oulun OPKOn osa-aikaiseksi opiskelijatyöntekijäksi

Johanna Holma, 22, on valittu Oulun OPKOn osa-aikaiseksi opiskelijatyöntekijäksi 20 % työosuudella kevätkauden loppuun kestävällä työsopimuksella. 

Johanna valmistuu syksyllä Tampereen yliopistosta hallintotieteiden maisteriksi. Oulun OPKOssa hän on kantanut vastuuta mm. hallituksessa. Työkokemusta Johannalle on kertynyt mm. palveluasiantuntijana, henkilökohtaisena avustajana ja luokanopettajan sijaisena. 

Oulun OPKOa ajatellessa Johannalla on mielessä Efesolaiskirjeen kolmannen luvun kohta, jossa Paavali rukoilee ja muistuttaa, että Jumala kykenee meissä vaikuttavalla voimallaan tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella. 

– Tähän rukoukseen voin yhtyä sekä itseni että muiden puolesta, Johanna sanoo. 

Oulun OPKOn opiskelijapastori Tomi Koho jatkaa työtä 80% työosuudella, jonka lisäksi hän sijaistaa valtakunnallisen opiskelijatyön koordinoinnissa 20% työosuudella Topi Knihtilää opintovapaan ajan tulevan vuoden kevätkauden loppuun. 

Oskar Palomäki Veritas Forumin ruotsinkielisen työn koordinaattoriksi

Kemiantekniikan opiskelija Oskar Palomäki, 23, on valittu Veritas Forum Finlandin ruotsinkielisen työn osa-aikaiseksi työntekijäksi 20 % työosuudella vuoden loppuun asti. 

Uudessa työtehtävässä Oskaria motivoi kiinnostus eri maailmankuviin liittyviä kysymyksiä kohtaan. Hän kertoo lukevansa paljon kirjallisuutta niin kristillisestä kuin sekulaarista näkökulmasta. Itselleen merkittävänä teoksena hän nostaa apologeetta William Lane Graigin kirjan Valveilla - Uskon perusteltu puolustaminen, joka auttoi ymmärtämään syvemmin sitä, mille kristinusko perustuu.

– Ketään ei voi pelkästään argumentoimalla saada uskomaan, vaan uskon synnyttää Jumala. Uskon perusteiden opettaminen on kuitenkin tärkeä työkalu saada ihmiset pohtimaan elämän suuria kysymyksiä, Oskar toteaa.

Benjamin Häggblom opiskelijatyöntekijäksi ruotsinkieliseen työhön Turkuun

Teologian opiskelija Benjamin Häggblom, 23, aloittaa osa-aikaisena opiskelijatyöntekijänä Turussa 20 % työosuudella. Benjamin suorittaa teologian maisteriopintoja Åbo Akademissa tavoitteenaan valmistua tulevana keväänä.

Aiemmin kaksi kautta Turun paikallisyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toiminut Benjamin toivoisi, että työ saisi olla tukemassa sen piirissä olevia opiskelijoita.

– Haluan jatkaa hyvää työtä, joka on jo käynnissä, mutta myös kehittää sitä. Opiskelijoiden vapaa-aika on kortilla arjen muuttuessa yhä hektisemmäksi, joten toimintamme täytyy pystyä vastaamaan heidän elämän sykkeeseen, Benjamin sanoo.

Julia Lehmuskoski koululaistyön vapaaehtoiseksi työntekijäksi 

Sosionomiopiskelija Julia Lehmuskoski, 21, on valittu koululaistyön vapaaehtoiseksi työntekijäksi. Hän on kantanut vastuuta koululaistyössä jo vuosia. Nyt hän on mukana myös koululaistyön tiimissä, jossa hänen vastuualueenaan on erityisesti osallistua nuorten viikonloppujen ja viikonloppuleirien toteuttamiseen. Aikaisemmin Julia on on toiminut koululaistyön harjoittelijana. 

– On mukava päästä kantamaan vastuuta tässä perheessä. Olisin tässä mukana varmasti muutenkin, mutta on kiva päästä myös vapaaehtoistyöntekijäksi, sanoo Julia hymyillen. 

 

Helsingissä valittiin uusi liittohallitus

OPKOn ylin päättävä elin, liittokokous, on valinnut uuden liittohallituksen lauantaina 19.9.2020. Kokous siirrettiin keväältä koronaepidemian vuoksi.

Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin kahden vuoden kaudelle:

Simo Aalto, kannatusjäsen, Turku
Susanna Hietanen, varsinainen jäsen, Vasa
Hanna Räsänen, kannatusjäsen, Suomen OPKO
Hannu Lähteenmäki, kannatusjäsen, Suomen OPKO ja Helsinki
Esa Savolainen, varsinainen jäsen, Suomen OPKO
Mikko Särkkälä, varsinainen jäsen, Suomen OPKO

Varajäseniksi valittiin:

1. varajäsen Tuure Savuoja, kannatusjäsen, Helsinki
2. varajäsen Toini Seppälä, varsinainen jäsen, Oulu

Hallituksen varsinaisina jäseninä jatkavat:

Sakari Arvela, kannatusjäsen, Suomen OPKO ja Helsinki
Essi Ikäheimonen, varsinainen jäsen, Kuopio
Hanna Järveläinen, kannatusjäsen, Helsingfors
Pertti Järvenpää, kannatusjäsen, Helsinki
Christian Nygård, varsinainen jäsen, Helsingfors
Christian Perret, kannatusjäsen, Helsingfors ja Åbo

Henkilön jälkeen on mainittu jäsenstatus ja paikallisyhdistys, josta hallituksen jäsen tulee.

Seuraava liittokokous pidetään maalis-huhtikuussa 2021. 

Lisätietoja liittohallituksen toiminnasta

Kuuntele Raamattu läpi vuodessa

Vuodenvaihteessa aloitettu Raamattupodi kutsuu kuuntelemaan Raamatun läpi vuodessa. Tähän mennessä jaksoja on kuunneltu yhteensä noin 90 000 kertaa.

Helsingin OPKOn opiskelijatyöntekijän Toni Mäkelän vuodenvaihteessa käynnistämä Raamattupodi on saanut hyvän vastaanoton. Hän kertoo idean syntyneen halusta haastaa itsensä lukemaan Raamattu läpi vuoden aikana. Samalla hän tuumi, että miksei lukisi sitä mikrofoniin. Hän oli nimittäin saanut sellaisen joululahjaksi.

– Raamattuun tarttuminen ei aina ole helppoa. Ajattelin, että voisin Raamattupodin kautta auttaa muitakin Jumalan sanan äärelle matalalla kynnyksellä. Samaa sanaahan se on, vaikka kuuntelisi.

Vapaa-ajan projektina alkanut Raamattupodi on sittemmin siirtynyt OPKOn yhteiseksi projektiksi, sillä isommalla joukolla työvastuuta saa jaettua paremmin. Uusien jaksojen tekemistä on jatkettu pienen siirtymätauon jälkeen, joten vuosiaikataulusta ollaan vielä toistaiseksi hieman jäljessä. Uusia ovat kaikki 2. maaliskuuta alkaen kirjatut jaksot.

Jokaisessa jaksossa on mukana Vanhaa ja Uutta testamenttia ja lopussa on muutamia ajatuksia tekstin liittyen. Raamattupodin pohjana on Connect the Testaments: A 365-Day Devotional with Bible Reading Plan -suunnitelma. Yhden jakson kesto on keskimäärin 15 minuuttia.

Jaksot julkaistaan ajastuksella aamuyöllä, jotta ne ovat valmiina aamuvirkkuja ja työmatkalaisia varten. Voit kuunnella jaksot myös omassa tahdissasi. Kaikki julkaistut jaksot ovat kuunneltavissa osoitteessa:
anchor.fm/raamattupodi

Lisäksi voit kuunnella sitä mm. Spotifyssa, iTunesissa ja Google Podcasteissa sekä yleisissä podcast-sovelluksissa kuten Castbox, Podcast Addict, Pocket Casts, Overcast, ja Stitcher.

Lisää uutisia

8.6.2020 |
Arkin toimitus

. Akateemisen maailman huipulla on niin Suomessa kuin maailmallakin paljon kristittyjä tieteilijöitä ja ajattelijoita. Historiassa heitä ovat esimerkiksi...

20.5.2020 |
Arkin toimitus

Oikeiden asioiden tekemisen vuosi  "Nuoret ovat tämän päivän päättäjiä, ei vasta tulevaisuuden”, lausui YK:n nuorisodelegaatti Sonja Huttunen loppuvuodesta...

4.5.2020 |
Arkin toimitus

. Koronan myötä Suomen seurakunnat ja kristilliset järjestöt tekivät pakotetun digiloikan. Nettipalavereita järjestetään ja tilaisuuksia striimataan...

27.4.2020 |
Ella Nuutinen

Kevättempaus 2020 alkaa!!! Seuraavat kaksi viikkoa Jyväskylän paikallisyhdistyksellä pyörii kevättempaus. Jonkin verran sisältöä tulee nettisivuille, joten...

15.4.2020 |
Arkin toimitus

Pääsiäisen alla alkaa kevätkauden loppuun kestävä kurssi, jossa käsitellään kristinuskoon perusteisiin liittyviä vaikeita kysymyksiä ja visaisia pähkinöitä....

9.4.2020 |
Arkin toimitus

Euroopan Veritas Forum -työ järjestää yhteisen virtuaalifoorumin kärsimyksen ongelman ympärillä. Foorumin kielenä on englanti, ja sinulla on mahdollisuus...

5.4.2020 |
Arkin toimitus

Opiskelijatyö Suurin osa opiskelijapaikkakunnista järjestää iltansa ja pienryhmänsä Zoom-videotyökalun välityksellä. Osa streamaa iltansa Facebookiin tai...

24.3.2020 |
Arkin toimitus

Kaikki DiscipleLife-jaksot voit kuunnella OPKOn Youtube-kanavalla, ohjelmalistan saat kokonaisuudessaan auki tästä. Uusia jaksoja ovat jaksot 40-55. ...

16.3.2020 |
Arkin toimitus

OPKOn toiminta ei jää epidemian aikana tauolle, vaan järjestämme perustehtävämme mukaiset nuorten- ja opiskelijaillat virtuaalisesti.  Teemme kaikkemme, että...

16.3.2020 |
Arkin toimitus

Koronavirus synnyttää monenlaisia tunteita – myös pelkoa ja epävarmuutta. Kukaan ei tiedä kuinka kauan epidemia kestää ja mitä kaikkea tästä seuraa. Näinä...

Uutiset