Uutiset

Uusi Raamattupodi kutsuu lukemaan Raamatun läpi vuodessa

Oletko koskaan lukenut Raamattua läpi? Nyt siihen olisi oiva mahdollisuus!

Tammikuun 1. päivä alkoi podcast, Raamattupodi, jossa luetaan koko Raamattu läpi vuoden aikana. Vielä ehdit hyvin mukaan! Pyrkimyksenä on yhdistää Uutta ja Vanhaa Testamenttia ja saada samalla ymmärrystä Raamattuun kokonaisuutena. Podcastia pitää Helsingin OPKOn työntekijä Toni Mäkelä.

Podcast löytyy täältä:
https://anchor.fm/raamattupodi

Kuunnella voit esim. Spotifyssa, iTunesissa ja Google Podcasteissa sekä yleisissä podcast-sovelluksissa kuten Castbox, Podcast Addict, Pocket Casts, Overcast, ja Stitcher. Lisäksi voit kuunnella podcastia Anchorin nettisivuilta yllä olevan linkin kautta.

Kampanja käynnistetty Veritas Akatemian mahdollistamiseksi – lahjoitukset tuplataan!

Veritas Forum -yleisöä Turussa keinoälyä käsittevän foorumin jälkeen.

Suomessa aloitetaan Veritas Akatemia, joka tukee opiskelijoita uskon ja tieteen välisten kysymysten käsittelemisessä. Akatemian ja muun Veritas-työn rahoittamiseksi on käynnistetty kampanja, jonka aikana lahjoituksesi tuplataan, 5 000 euroon asti. 

Lue Veritas Forum -koordinaattori Miikka Niirasen opiskelija-ajan pohdinnoista ja lahjoita kampanjaan.  

Aikuistumisen taitekohta lukion ja opiskelun välissä on innostava ja tärkeä vaihe monen suomalaisen nuoren elämässä. Tuossa iässä olin juuri lukenut esimerkiksi Stefan Gustavssonin Perusteltu usko -teoksen, joka johdattaa kristillisen uskon järjellisiin perusteisiin. Samoin olin kahlannut Osmo Tiililän dogmatiikkaa, ja aloittelin juuri Martti Lutherin Galatalaiskirjeen selitystä. Takana olivat vuodet seurakuntanuorissa, joiden aikana sain kokeilla näyttelemistä, soittamista ja löytää kaikenlaisia omia lahjojani. Opiskeluajan koittaessa löysin tieni Helsingin OPKOon. Osin HOPKOn ansiosta elin älyllistä kaksoiselämää: päivisin opiskelin luonnontieteitä, iltaisin pyörittelin teologisia kysymyksiä.

 

Tulevaisuus jännitti, hyvällä tavalla. Olin tarmoa täynnä ja puhkuin intoa aukaisemaan, omia elämänuria. Monta vuotta ja vaihetta myöhemmin olen nyt OPKOlla töissä ja hyödynnän niitä eväitä kristilliseen uskoon ja maailmankatsomukseen liittyen, joita sain nuorena ja opiskelijana nauttia.

Mutta entä jos näin ei olisi käynytkään? Ei ole lainkaan itsestään selvää, että nuori ihminen saa käteensä oikeat kirjat tai löytää oikean opiskelijaporukan. Moni seurakuntanuori tipahtaa juuri opiskelupaikkakunnalle muuttaessaan pois myös seurakunnan toiminnasta ja alkaa samalla kiistää uskon perusteita. Moni ei siis koskaan saa käsiinsä niitä kirjoja, joiden lukemisesta hän hyötyisi juuri silloin kaikkein eniten. Moni ei koskaan löydä sitä porukkaa, jossa vaikeita kysymyksiä voisi yhdessä pohtia.

Kun lahjoitat Veritas Akatemialle vuoden loppuun mennessä, lahjoituksesi tuplataan!

Onneksi voi olla toisin! Yksi mahdollisuus on tukea juuri tällaista nuoruuden ja opiskelijaelämän silloittavaa tapahtumaa. Sellaista, jossa johdatetaan uskon perusteita käsitteleviin kysymyksiin. Sellaista, jossa pidetään esillä kristillistä opiskelijatoimintaa, jota OPKO järjestää. Veritas Forumin Yhdysvaltain haara järjestää Veritas Akatemioita joka kesä monella paikkakunnalla. Siellä yliopistoon juuri päässeet opiskelijat tapaavat kristittyjä tutkijoita ja opiskelijatyöntekijöitä, joiden kanssa mietitään, mitä on olla kristitty yliopistomaailmassa juuri tänään.

Tällainen Veritas Akatemia koittaa nyt myös ensi kesänä OPKOn leirikeskuksessa Vihdin Enä-Sepässä, jos siihen saadaan rahoitus. Sen järjestämiseksi käynnistyy nyt Veritas Forumin matching -kampanja, joka kestää vuoden loppuun saakka. Eräs lahjoittaja on luvannut kaksinkertaistaa jokaisen keräykseen yksityishenkilön lahjoittaman euron 5 000 euroon asti. Toisin sanoen, jos keräys tuottaa viisi tuhatta euroa, lahjoittaja lisää vielä viisi tuhatta euroa, jolloin kokonaissummaksi tulee kymmenen tuhatta euroa. Jos siis taskusi pohjalla on viisikymppinen, voit nyt lahjoittaa sen keräykseen satasena! Lahjoittamalla tähän tuplauskampanjaan, tuet Veritas Forum Akatemian aloittamista ja Veritas Forum -työtä Suomessa. Kiitos lahjastasi!

Juuri oikeita kysymyksiä 

OPKOn nuorissa mukana oleva Esa Savolaisen mukaan Veritas Forum -työ toimii hyvänä yhteyksien luojana eri tavalla ajattelevien ihmisten välille.

- Minusta on myös tärkeää, että kaikki ihmiset pääsevät pois omista kuplistaan, ja tässä Veritas-työ on erinomainen sillanrakentaja.

Lahjoita Veritas-Akatemialle ja -työlle

Lahjoittaa voit OPKOn tilille FI10 8000 1301 0446 09 (DABAFIHH) viitenumerolla 3 2095 5.

Kampanja on käynnissä 28.11.-31.12. välisenä aikana. Samoilla maksutiedoilla voit tukea Veritas Akatemiaa myös matching-kampanjan jälkeen.

Poliisihallitus on myöntänyt Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry:lle 17.3.2015 rahankeräysluvan POL-2014-13477 ajalle 17.3.2015-31.12.2019. 

Mitä ovat Veritas Forumit?

Veritas Forumit ovat yliopistoilla järjestettäviä akateemisia keskustelutilaisuuksia elämän suurista kysymyksistä. Veritas Forum -työtä koordinoi Suomessa OPKO. 

Lisätiedot Veritas Forumeista

Jyrki Lehto Porin OPKOn opiskelijatyöntekijäksi

Insinööri (AMK) Jyrki Lehto, 28, on valittu Porin OPKOn opiskelijatyöntekijäksi 20% työosuudella. 

Kokemusta hengellisestä työstä Jyrkillä on mm. Porin Teljän seurakunnasta, jossa hän on kantanut vastuuta esimerkiksi juontaja, esirukoilijana ja järjestyksenvalvojana. Lisäksi hän on osallistunut Porin OPKOn toimintaan kantaen vastuuta raamattupiireissä. 

Hänellä on näkynä kehittää Porin OPKOn työtä tavoittavaan suuntaan.

- Haluaisin kehittää toimintaa tavoittavampaan suuntaan ja opiskelijailtoja sopivammaksi myös heille, jotka ovat uskon elämän alkutaipaleella tai siitä osattomia. Raamattupiirit taas mahdollistaisivat vaikeampien kysymysten taklaamisen ja syvällisemmän pohdiskelun. Odotan innolla tulevaa ja olen tulevaisuuden suhteen luottavaisella mielellä! 

Päivätyönään Jyrki toimii sähkö- ja automaatiosuunnittelijana. 

 

OPKOn valtakunnallista kolehtipyhää vietetään sunnuntaina 10.11.

Kirkkohallitus on myöntänyt OPKOlle valtakunnallisen kolehtipyhän, jota vietetään kirkoissa halki Suomen isänpäivänä sunnuntaina 10.11.2019.

OPKOn ystävä, matkaa silloin kirkkoon rukoilemaan OPKOn puolesta!

OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen saarnaa 10.11. Roihuvuoren kirkossa klo 10 ja Laajasalon kirkossa klo 12.

Lisää uutisia

17.10.2019 |
Arkin toimitus

Juuri julkaistuun OPKOn omaan Arkki-lehteen on tehty pientä kasvojen kohotusta. Lehti on saanut hieman korkeutta, fontteja on uudistettu ja lehden palstoilta...

16.10.2019 |
Arkin toimitus

Toni Mäkelä Helsingin opiskelijatyöntekijän sijaiseksi Teologian kandidaatti Toni Mäkelä, 26, on valittu Helsingin opiskelijatyöntekijän sijaiseksi 40%...

4.10.2019 |
Arkin toimitus

More to come -tapahtuma kutsuu opiskelijoita elämää suurempien kysymysten äärelle. Onko Jumalaa olemassa? Kuka oli Jeesus? Onko näillä mitään merkitystä...

24.9.2019 |
Arkin toimitus

Haemme monitaitoista opiskelijatyöntekijää sijaisuuteen, joka alkaa lokakuussa ja päättyy 31.12.2019. Työsuhde on osa-aikainen 40 % työosuudella. Toimipisteenä...

16.9.2019 |
Arkin toimitus

Revive Europe on IFES Euroopan raamattu- ja lähetyskonferenssi, joka kokoaa opiskelijoita ympäri Euroopan IFESin jäsenmaista. Ohesta voit katsoa Suomen...

6.9.2019 |
Arkin toimitus

OPKO saa tulevalla viikolla vieraaksi srilankalaisen Jonathan Wijesinghen, 23. Hän tuo terveisiä keväällä terroristi-iskujen kohteeksi joutuneilta...

28.6.2019 |
Arkin toimitus

Haemme monitaitoista opiskelijatyöntekijää toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen. Työt voivat alkaa sopivan henkilön löydyttyä. Työsuhde on osa-aikainen...

21.6.2019 |
Arkin toimitus

Laituri on järeä putkiponttoonilaituri, jonka kansiosan koko on 6 x 3,15 metriä ja siltaosan koko 5 x 1,2 metriä. Laituri soveltuu myös oleskeluun, ja se...

14.6.2019 |
Arkin toimitus

Diplomi-insinööri Miikka Niiranen, 36, on valittu Tampereen OPKOn 50% opiskelijatyöntekijäksi syyskaudeksi ajalle 12.8.-31.12.2019. Niiranen toimii...

11.6.2019 |
Arkin toimitus

Oulun OPKOn työntekijä TM Tomi Koho on vihitty sunnuntaina 9.6. Suomen ev.lut. kirkon papiksi työkenttänään Oulun OPKO. Järjestötyöhön vihittävillä...

Uutiset