“Meissä on se valo!” - ReStart-festari kokosi nuoria gospelin äärelle

“Meissä on se valo!” - ReStart-festari kokosi nuoria gospelin äärelle

Viime lauantaisessa ReStart-tapahtumassa kuultiin niin artistien kuin nuortenkin todistuksia. OPKOn, Kansanlähetyksen ja Sleyn yhteistapahtuma kokosi Kuopioon kolmisensataa festarivierasta.

Seitsemättä kertaa järjestetty tapahtuma käynnistyi energisellä pop-rockilla SAVEn laittaessa festariyleisön lämpimäksi. “Vaikka näin syksyllä valon määrä vähenee niin mä haluan sun muistavan, että meillä jokaisella on sisimmässä se valo, joka on meille kasteessa annettu.”, kertoi SAVEn laulaja Niko Marjakangas kappaleesta Soihduksi pimeään.

Seuraavana esiintynyt taikuri Miika Korkatti vangitsi yleisön huomion korttitempuillaan. Taikuuden Suomen mestari jakoi leuat tiputtaneiden temppujen lisäksi myös oman todistuksensa. Hän kertoi siitä, miten Jumala oli kymmenisen vuotta sitten saanut aikaan täyskäännöksen risaiseen elämäntyyliin ajautuneesta nuoresta miehestä.

 

 

Konserttien välissä järjestettiin talkshow-tyylinen Usko tai älä -foorumi, jonka vieraaksi oli kutsuttu bändien jäseniä. Artistit pääsivät jakamaan tarinoita kappaleiden takaa ja kertomaan, miten usko niitä inspiroi. Videotallenteen foorumista voit katsoa artikkelin lopusta.

Tapahtuma huipentui konserttiin, jossa esiintyivät rap-yhtye NNS ja edm-poppia soittava Audile. Keikkojen välissä screeniltä näytettiin videoita, joissa nuoret kertoivat, mitä usko heille merkitsee. Kaikki viime vuosina näytetyt todistusvideot ovat niin ikään katsottavissa netissä.

 

 

 

 

Taitekohta ReStart-työssä - Haaste vai mahdollisuus?

Tapahtuman toteuttamiseen osallistui jälleen tänä vuonna lähes neljäkymmentä vapaaehtoista eri tehtävissä. Suuri talkoopanos on ollut alusta asti sisäänpääsymaksuttoman festarin kivijalka. Tämä vuosi oli samalla taitekohta ReStart-työssä tapahtumakoordinaattorina viimeistä vuotta toimineen Oskari Reinmanin (OPKO) siirtyessä sivuun vetovastuusta. Itsekin alunperin vapaaehtoisena mukaan tullut Oskari toivoo innokkaita tekijöitä löytyvän jatkossakin.

- Uskon, että tällaisille tapahtumille on oma tärkeä paikkansa. Toivottavasti ReStart saadaan kasaan jälleen ensi vuonna.

 

 

 

Lisää kuvia ja tunnelmia voit katsoa ReStartin nettisivuilta.

 

Videoita: