OPKOlle uusia työntekijöitä

OPKOlle uusia työntekijöitä

Johannes Ahtola Turun OPKOn opiskelijatyöntekijäksi

Johannes Ahtola, 25, aloittaa Turun suomen- ja englanninkielisessä opiskelijatyössä syyskiireiden ajaksi 40 % työosuudella, jonka jälkeen 20 %:lla. Koulutukseltaan Johannes on lähihoitaja ja ylioppilas, ja lähellä on kokemusta monista vastuutehtävistä eri kristillisissä järjestöissä. 

OPKOlla hän haluaisi olla haastamassa opiskelijoita jokapäiväiseen Jeesuksen seuraamiseen ja hänen syvempään tuntemiseen.

– Sydämelläni on erityisesti seurakunnissa ilman näkyä ja omaa kutsumusta elävät, joiden uskonelämä on hyvin vahvasti kytköksissä yhteisiin kokoontumisiin, mutta elämä Isän lapsena ei näy kovin vahvasti, hän sanoittaa.

Johanna Holma Oulun OPKOn osa-aikaiseksi opiskelijatyöntekijäksi

Johanna Holma, 22, on valittu Oulun OPKOn osa-aikaiseksi opiskelijatyöntekijäksi 20 % työosuudella kevätkauden loppuun kestävällä työsopimuksella. 

Johanna valmistuu syksyllä Tampereen yliopistosta hallintotieteiden maisteriksi. Oulun OPKOssa hän on kantanut vastuuta mm. hallituksessa. Työkokemusta Johannalle on kertynyt mm. palveluasiantuntijana, henkilökohtaisena avustajana ja luokanopettajan sijaisena. 

Oulun OPKOa ajatellessa Johannalla on mielessä Efesolaiskirjeen kolmannen luvun kohta, jossa Paavali rukoilee ja muistuttaa, että Jumala kykenee meissä vaikuttavalla voimallaan tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella. 

– Tähän rukoukseen voin yhtyä sekä itseni että muiden puolesta, Johanna sanoo. 

Oulun OPKOn opiskelijapastori Tomi Koho jatkaa työtä 80% työosuudella, jonka lisäksi hän sijaistaa valtakunnallisen opiskelijatyön koordinoinnissa 20% työosuudella Topi Knihtilää opintovapaan ajan tulevan vuoden kevätkauden loppuun. 

Oskar Palomäki Veritas Forumin ruotsinkielisen työn koordinaattoriksi

Kemiantekniikan opiskelija Oskar Palomäki, 23, on valittu Veritas Forum Finlandin ruotsinkielisen työn osa-aikaiseksi työntekijäksi 20 % työosuudella vuoden loppuun asti. 

Uudessa työtehtävässä Oskaria motivoi kiinnostus eri maailmankuviin liittyviä kysymyksiä kohtaan. Hän kertoo lukevansa paljon kirjallisuutta niin kristillisestä kuin sekulaarista näkökulmasta. Itselleen merkittävänä teoksena hän nostaa apologeetta William Lane Graigin kirjan Valveilla - Uskon perusteltu puolustaminen, joka auttoi ymmärtämään syvemmin sitä, mille kristinusko perustuu.

– Ketään ei voi pelkästään argumentoimalla saada uskomaan, vaan uskon synnyttää Jumala. Uskon perusteiden opettaminen on kuitenkin tärkeä työkalu saada ihmiset pohtimaan elämän suuria kysymyksiä, Oskar toteaa.

Benjamin Häggblom opiskelijatyöntekijäksi ruotsinkieliseen työhön Turkuun

Teologian opiskelija Benjamin Häggblom, 23, aloittaa osa-aikaisena opiskelijatyöntekijänä Turussa 20 % työosuudella. Benjamin suorittaa teologian maisteriopintoja Åbo Akademissa tavoitteenaan valmistua tulevana keväänä.

Aiemmin kaksi kautta Turun paikallisyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toiminut Benjamin toivoisi, että työ saisi olla tukemassa sen piirissä olevia opiskelijoita.

– Haluan jatkaa hyvää työtä, joka on jo käynnissä, mutta myös kehittää sitä. Opiskelijoiden vapaa-aika on kortilla arjen muuttuessa yhä hektisemmäksi, joten toimintamme täytyy pystyä vastaamaan heidän elämän sykkeeseen, Benjamin sanoo.

Julia Lehmuskoski koululaistyön vapaaehtoiseksi työntekijäksi 

Sosionomiopiskelija Julia Lehmuskoski, 21, on valittu koululaistyön vapaaehtoiseksi työntekijäksi. Hän on kantanut vastuuta koululaistyössä jo vuosia. Nyt hän on mukana myös koululaistyön tiimissä, jossa hänen vastuualueenaan on erityisesti osallistua nuorten viikonloppujen ja viikonloppuleirien toteuttamiseen. Aikaisemmin Julia on on toiminut koululaistyön harjoittelijana. 

– On mukava päästä kantamaan vastuuta tässä perheessä. Olisin tässä mukana varmasti muutenkin, mutta on kiva päästä myös vapaaehtoistyöntekijäksi, sanoo Julia hymyillen.