Uusia kasvoja opiskelijatyöhön

Minttu Kangosjärvi aloittaa Kuopion opiskelijatyössä

Proviisoriksi valmistuva Minttu Kangosjärvi, 25, on valittu Kuopion OPKOn opiskelijatyöhön 40 % työosuudella. Kuopion työ on jatkossa Mintun ja Pekka Ryhäsen yhteisvastuulla.
Minttu on ollut pitkään Kuopion OPKOn aktiiveja ja toiminut sen hallituksessa. Hän odottaa innostunein mielin uuden työn aloittamista.

– Koen Kuopion OPKOn olevan uuden kynnyksellä. Toivon voivani olla mukana auttamassa siinä, että Jumala voi ohjata meitä oikeaan suuntaan.

Minttu on toiminut aiemmin muun muassa apteekki- ja matkailualalla.

Hanna-Leena Ventin kerää kannatusrengasta Vaasan opiskelijatyön aloittamiseen

OPKOn liittohallitus on hyväksynyt Hanna-Leena Ventinin, 37, keräämään kannatusrengasta suomenkielisen opiskelijatyön aloittamiseen Vaasassa. Hän kertoo kokeneensa jo pidempään kutsua Jumalan valtakunnan työhön. Vahvistuksen hän sai ajatuksilleen Vaasan ruotsinkielisen työn opiskelijatyöntekijän Benjamin Sandellin kysyttyä häneltä kiinnostusta hengelliseen työhön. 

– Omaksi tehtäväkseni olen kokenut kuuntelemisen, rohkaisemisen, mentoroinnin sekä Raamatun opettamisen. Odotan opiskelijoiden kohtaamista ja heidän palvelemistaan rohkaisten, varustaen ja rinnalla kulkien.

Koulutukseltaan Hanna-Leena on diplomi-insinööri.

Joel Pietiläinen kerää kannatusta Joensuun opiskelijatyöhön

OPKOn liittohallitus on hyväksynyt teologian ylioppilas Joel Pietiläisen, 23, keräämään omaa kannatusrengasta Joensuun opiskelijatyöhön. Joel työskentelee kesällä 50 % työosuudella, ja tavoitteena on jatkaa syksyllä 20 prosentin työsuhteessa. Joel aloittaa työssä Joensuun toisen työntekijän Nooa Saaren rinnalla.

– Sydämelläni on innostaa muita näkemään oma tehtävä Jumalan valtakunnan lähettiläänä. Siihen liittyy oman paikan ja lahjojen löytäminen. Tähän haluan innostaa ja johdattaa opiskelijoita, Joel avaa työnäkyään.

Aiemmin Joel on työskennellyt kesäleirityöntekijänä ja -teologina ja ollut mukana Joensuun OPKOn Askel-yhteisön toiminnassa.

Liity ystävärenkaisiin

Liity työntekijöiden ystävärenkaisiin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen opko@opko.fi. Voit myös tukea työtä taloudellisesti oheisten tukitietojen avulla:

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tilinumero:
FI10 8000 1301 0446 09

Viitteet:
Minttu Kangosjärvi: 214744
Hanna-Leena Ventin: 223133
Joel Pietiläinen: 225717

Rahankeräyslupa: RA/2020/1574 

Viimeisimmät uutiset:
Kuuntele Raamattupodia:

15.−19.4. Unlocking Life, Helsinki Mission Week

Veritas Forumit: 
Pe 26.4. Tampere: Alister McGrath, Leila Haaparanta
Ke 8.5. Jyväskylä: Vishal Mangalwadi, Laura Stark
Pe 10.5. Helsinki: Vishal Mangalwadi, Eva Biaudet
Lue lisää Veritas Forumeista

17.8. OPKOn 60-vuotisjuhlavuoden pääjuhla Enä-Sepässä klo 12−18

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Suuria unelmia pienille ihmisille

Vuoden alussa kuntosalille ilmestyi uusia kasvoja. Monet heistä olivat luvanneet itselleen laittaa kroppansa kuntoon. Vähitellen joukko harveni. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on eri juttu jaksaa mennä sitkeästi niitä kohti.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema

Opetukset

Hengen ja tulen kaste

Olin leikkimässä kotitalomme pihalla Turussa, kun A-rapun kuudennessa kerroksessa asuvan Tepon isä tuli ulos. Hän katsoi meidän poikien auki repsottavia kengännauhoja, kumartui vuorotellen jokaisen kohdalle ja opetti solmimaan nyöreistä rusetin. Kun Johannes Kastajalta kysyttiin, oliko hän se odotettu Messias, hän vastasi, ettei olisi kelvollinen edes avaamaan Messiaan kengännauhoja.

Apologianurkka
Aleksi Markkanen

Vain yksi jumala vähemmän

Uusateistit huomauttavat mielellään, että kristityt ovat pitkälti samaa mieltä heidän kanssaan. He luettelevat pitkän rimpsun muinaisia ja nykyisiä jumalhahmoja, joihin mekään emme usko. Sitten he toteavat myhäilevään sävyyn, että kiistäessään

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.