Kokemuksia Uncover-piireistä

Kokemuksia Uncover-piireistä

Syyslukukaudella 2014 Turun OPKOn lukukausiohjelmaan oli lisätty uusi, kutkuttava merkintä: Uncover-raamattupiirit. Kansainvälisen Uncover-piirin vastuuhenkilönä toimin minä silloisen poikaystäväni ja nykyisen aviomieheni Markuksen kanssa.

Kun ensimmäinen raamattupiiri järjestettiin Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan Lex-kahvilassa, keskustelua päästiin käymään yhdeksän hengen voimin. Jatkossa piirejä järjestettiin viikoittain samoissa tiloissa, ja tapaamisiimme osallistui kaiken kaikkiaan 22 henkeä - keskimäärin kahdeksan raamattupiiriläistä iltaa kohden.

Säännöllisiä kävijöitä meillä oli monista maista, hengellisistä taustoista ja eri oppialoilta. Uncover-materiaalin äärellä Jeesuksen persoonaan tutustuivat saman pöydän ympärillä nuoret Euroopasta, Aasiasta, Afrikasta ja Yhdysvalloista, ja sekä protestantit, katoliset, vapaakirkolliset että ei-uskovat pureutuivat kysymysten avulla yhdessä Raamatun suuriin kysymyksiin.

Sekä me että piirin kävijät olimme alusta asti hyvin tyytyväisiä uuteen Uncover-materiaaliin. Materiali on visuaalisesti miellyttävä ja osoittautui käteväksi käyttää. Verkosta löytyvä lisämateriaali oli todella kiinnostavaa ja rohkaisi kaivautumaan aiheeseen yhä syvemmin.

Vaikka Uncover-piirin pitäisi ohjeiden mukaan kestää vain tunnin, omamme venyivät lähes poikkeuksetta vähintään kolmen tunnin mittaisiksi. Keskustelut olivat tavattoman mielenkiintoisia, ja keskustelijoiden omista taustoista kumpusi jatkuvasti uusia näkökulmia. Käsittelimme piiriläisten kanssa joka viikko uskon ja elämän suuria kysymyksiä, kuten synnin olemusta, Jumalan pyhyyttä ja ääretöntä armoa.

Kuuden Uncover-piirin jälkeen vakiokävijöistä ehti muodostua tiivis yhteisö. Opiskelijat pyysivät saada jatkaa yhteistä raamatunlukua samoissa tiloissa samaan aikaan, sillä kokoontumisista oli muodostunut jo miellyttävä rutiini. Kävijöiden toiveisiin vastaten raamattupiiri jatkoi Luukkaan evankeliumiin paneutumista Glad Tidings -materiaalin avulla.

Kia Syrjätie, Turku