Keräykset

Keräykset

Yliopistotyön keräys

Tältä sivulta löydät ajankohtaiset keräykset. Kohdetta voit vaihtaa valikosta sivun lopusta. Kiitos lahjastasi!

Tulevaisuuden vaikuttajat opiskelevat yliopistoissa. Tieteellisten teorioiden lisäksi nuoret mielet pohtivat, mikä on elämän tarkoitus ja mihin tarinaan minä kuulun. Onko galaksien tähtipölyn takana joku, joka on kiinnostunut minusta?

Mission Week ja Veritas Forum -tapahtumia tehdessämme olemme nähneet ja kuulleet opiskelijoiden nälän. Se on nälkää, joka ei tyydyty opiskelijaruokalassa, eivätkä professoritkaan yleensä osaa auttaa.

OPKOn näky on olla tässä kohdassa läsnä. Henkilökohtaisen kohtaamisen ja pienryhmien lisäksi tarvitsemme suuria julkisia tapahtumia keskellä kampusta.

Mission Weekit ja Veritas Forumit muistuttavat, että Jumalaa ei ole pyyhitty pois kriittisen mielen agendalta, vaikka tiedeyhteisöissä usein siltä vaikuttaa.

Veritas Forumin ideointiryhmä Think Tankiin kuuluva päätoimittaja Leif Nummela on todennut, että meillä ei ole Suomessa mitään toista työmuotoa, jonka avulla tavoitamme nuoria älykköagnostikkoja heidän omalla maallaan.

Myös nuorille kristityille on tärkeää, että uskon asioista keskustellaan julkisesti. Kristinuskon älyllisten perusteluiden kuunteleminen on antanut heille rohkeutta puhua uskostaan. Jumalan olemassaololle on kestäviä ja innostavia perusteluja!

Kuopiossa teimme ensimmäisen Mission Weekin viime keväänä. Jokaisessa iltatilaisuudessa väkimäärä yllätti odotukset. Kohtasimme viikon aikana satoja opiskelijoita. Yllätyimme siitä, että mukaan lähti paljon ihmisiä myös ovilta kutsumalla.

Tämän kevään Mission Week järjestetään 16.‒20. huhtikuuta Tampereella. Pääpuhujana on jälleen nöyrä ja viisas britti Michael Ots.

Tule mukaan tarjoamaan vastauksia opiskelijoiden kysymyksiin! Tarvitsemme tukeasi, että voimme maksaa puhujien matkat, vuokrata yliopistoilta saleja, markkinoida tapahtumia ja maksaa työntekijöille palkkaa. Tänä vuonna järjestämme noin kymmenen Veritas Forumia ja kaksi Mission Weekiä. Suuri kiitos lahjastasi!

Tavoittavan opiskelijatyön puolesta

Pekka Ryhänen
Opiskelijatyön koordinaattori ja Kuopion opiskelijatyöntekijä

Danielle Miettinen
Veritas Forum koordinaattori

PS. Veritas Forumit ovat yliopistolla järjestettäviä akateemisia keskustelutilaisuuksia, joissa käsitellään maailmankatsomuksellisia aiheita. Laitamme foorumeista tallenteita nettiin. Tähtitieteilijä Esko Valtaojan ja dogmatiikan professori Miikka Ruokasen videota on katsottu yli 40 000 kertaa. Marraskuussa Valtaoja jatkaa hurmaavaa keskusteluaan piispa Jari Jolkkosen kanssa Joensuussa, jossa järjestämme Veritas Forumin ensimmäistä kertaa. Videot: youtube.com/VeritasForumFinland


P.s. Tilaa Veritas Forum -uutiskirje

Lahjoita

Tilinumero:
FI26 8318 6710 0053 04 (Danske) 

Viite:
3 20955

Soittamalla:
Numeroon 0600 13411 soittamalla voi puhelinlaskun kautta antaa 20,45 €

Poliisihallitus on myöntänyt Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry:lle 17.3.2015 rahankeräysluvan POL-2014-13477 ajalle 17.3.2015-31.12.2019. Varainkeruu voidaan toteuttaa Suomessa pl. Ahvenanmaa niin, että kerätyt varat käytetään kaikille avoimien opiskelija- ja nuorteniltojen, yleisöluentojen, pienrymien ja leirien järjestämiseen, viestintään, nuorten henkilökohtaiseen tukeen sekä yleishyödyllisen toiminnan välineisiin ml. OPKOn tilojen varustamiseen.

Lahjoita netin kautta:

30