Ystävyys kantaa

Ystävyys kantaa

“Tapasimme Ylioppilaslähetyksen illoissa 70-luvun alussa. Hannu oli tullut uskoon boksilähetyksen kautta. Opiskeluaikana olimme ahkerasti mukana 'Studun' raamattuluennoilla, ja silloin saamamme raamattuopetus onkin ollut mielestämme parasta tämän järjestön työssä. Kolme lastamme ovat päässeet siitä myös osalliseksi pienestä pitäen, ensin suurleireillä, sitten ripareilla ja OPKOn nuorten ja opiskelijoiden toiminnassa.

Raamattuopetuksen ohessa OPKO on korostanut lähetyksen tärkeyttä. OPKOn senioreina haluamme olla tukemassa OPKOa lähetystehtävässä erityisesti opiskelijoiden keskuudessa ja uusien lähtijöiden kasvattamisessa. Nyt olemme vastikään molemmat jääneet eläkkeelle, Hannu STUKin tutkimusprofessorin ja Riitta-Liisa lukion kieltenopettajan virasta.

Riitta-Liisa on mukana ystävien hallituksessa ja auttaa erilaisten tapahtumien järjestelyissä. Kahdestatoista lapsenlapsestamme seitsemän vanhinta on innolla mukana Ruttis-päivissä ja -leireillä. Näemme OPKOn työn tärkeänä nimenomaan raittiin raamattuopetuksen vuoksi, jota myös nouseva polvi tarvitsee tämän yhä sekavamman ajan keskellä. OPKOn ystävien kautta haluamme olla mukana kutsumassa entisten opkolaisten lapsia ja lastenlapsia mukaan antoisaan toimintaan hyvässä porukassa.”

     Hannu ja Riitta-Liisa Arvela

 

Teksti on julkaistu alunperin Arkki-lehden numerossa 1/2015.