Helsinki

Helsinki

Erittäin lämpimästi tervetuloa mukaan Helsingin OPKOn nuortentoimintaan! Kokoonnumme tiistaisin viettämään nuorteniltaa sekä lisäksi järjestämme viikonlopputapahtumia ja leirejä.

NUORTENillat Helsingissä -kevät 20

 

TIEDOTE nuortenilloista 19.3.2020: 

Joudumme perumaan kaiken muunkin fyysisen yhteentulemisen ainakin 13.4.2020 saakka kun tämän hetkinen poikkeustila on voimassa Suomessa. 

Jatkamme kuitenkin mm. nuorteniltojen järjestämistä ja muuta toimintaa etäyhteyksien kautta. Ja tiedotamme kaikesta tulevasta sitä mukaa kun suunnitelmat tarkentuvat.

--

Nuortenilta 31.3. ohjeistukset:

Voit liittyä nuorteniltaan mukaan täältä klo 18-20.30:

https://zoom.us/j/617701200 

Meeting ID: 617 701 200

Ohjeita mukaan liittymiseksi:

Kun klikkaat alla olevaa linkkiä, pääset liittymään mukaan webinaariin, jonka toteutamme Zoom-ohjelmiston välityksellä. Jos käytät ohjelmistoa ensimmäistä kertaa, voit ladata sen ilmaiseksi samasta osoitteesta. Ohjelmaa avatessa, selain voi ilmoittaa mm. "ulkoisesta protokollapyynnöstä", joka sinun tulee hyväksyä

 

Jakamisryhmät (30 min)

1) Käykää kierros niin, että jokainen saa jakaa, miten on mennyt (Onko ollut asioita jotka ovat viime päivinä tuntuneet hyviltä tai asioita jotka tuntuneet hankalalta?)

2) Jakakaa yhdessä siitä, mitä pääsiäinen mielestänne merkitsee? Mitä siitä puhutaan Raamatussa?

3) Osaatteko sanoa, mitä pääsiäinen tai pääsiäisen sanoma merkitsee teille itsellenne? Onko siinä jotain, mitä haluaisitte sisäistää vielä enemmän?

 

Rukousryhmät - Osiot (1 h)

1) Pääsiäinen

- Rukoilkaa hetki ja kuunnelkaa Herran edessä nouseeko teille mieleen jotain, jota..

A) Jumala haluaisi tehdä tässä meidän keskellä pääsiäisen aikana (ei fyysistä yhteentulemista Pääsiäispysäkin tiimoilta, mutta voitaisiin olla yhteyksissä etänä jollain lailla)?

B) Mitä minä kaipaisin pääsiäisen ajalta? Esim. millaisia yhteisiä etähetkiä, rukousjuttuja, muuta tekemistä..

C) Valitkaa ryhmästä joku, joka kirjaa nämä ajatukset ylös ja laittaa ne WA:lla ajatukset Annastiinalle: 050 359 5077

 

2) Rukous toinen toisten puolesta

- Rukoilkaa vuoron perään toistenne puolesta sen verran laajasti kuin tuntuu sopivalta

- Henkilö, jonka puolesta rukoillaan voi sanoa jonkin asian, jonka puolesta kaipaa erityisesti rukousta

- Voitte myös rukoilla erityisesti sitä ihmisten elämään, että miten Jumala kutsuu itse kutakin valmistautumaan tähän pääsiäisen aikaan, mitä Jumala haluaa tehdä tänä aikana ihmisten elämässä

 

Esirukousmahdollisuus

- Jos teillä on aikaa ja jaksatte niin voitte vielä rukoilla Suomen ja Euroopan (maailman) puolesta sillä tavalla kuin haluatte, Jumala nostaa sydämelle

- Voitte myös esim. rukoilla nimeltä mainiten joiden ihmisten/kavereiden puolesta jos haluatte

 

4) BONUSMAHDOLLISUUS

Jos saatte rukoukset päätökseen niin, että teillä on vielä aikaa niin voitte esim.:

- Jutella millaisia suunnitelmia/ajatuksia teillä on pääsiäisen ajalle? Mitä haluaisitte/kaipaisitte tehdä? Millaista aikaa viettää pääsiäisenä?

- Lukea Joh 12:1-36 niin että jokainen voi valita 1-2 kohtaa/ajatusta, jotka puhuttelevat jollain lailla ja jakaa toisille niistä?

- Voitte myös jatkaa juttelua vielä myös kuulumiskierros kysymyksistä jos haluatte.

 

--

  • Nuortenillat alkavat Helsingissä 7.1 alkaen ja kokoonnumme yhteen joka viikko tiistai-iltaisin klo 18.  
  • Kokoonnumme OPKOn palvelukeskuksella osoitteessa Hämeentie 155 A 9, Helsinki.
  • Nuorten illat ovat: jakamista, Raamattua, rukousta, Jumalan läsnäoloa, ylistystä ja yhteyttä.
  • Kantavina opetuksellisina teemoina: Tunne Jumala, tunne itsesi ja tunne kutsusi. 
  • Nuorteniltojen kokonaisuudet rakentuvat prosessinomaisen työskentelyn ja rukouksen kautta yhdessä nuorten kanssa.
  • Lisätietoja kevään ohjelmasta ja sen sisällöistä saa liittymällä koululaistyön sähköpostilistalle. Voit laittaa viestiä tästä koululaistyöntekijä Annastiina Topparille: annastiina.toppari@opko.fi, 050 3595077.
  • Kolme Yhdessä Yhtenä -iltaa perinteisten nuorteniltojen yhteydessä! Illat on suunnattu erityisesti myös lapsille&varhaisnuorille. Vanhemmille myös lämpimästi tervetuloa!  

Jos sinulle nousee kysymyksiä, voit olla yhteydessä johtavaan koululais -ja nuorisotyöntekijäämme Olli Lehmoseen: olli.lehmonen@opko.fi.

Muuta toimintaa:

Keväällä on luvassa myös huikeita viikonloppuleirejä! Mukaan mahtuu innostavaa raamattuopetusta&jakamista, rukousta, leikkiä, liikettä, taiteilua ja ulkoilua sekä yhteistä musisointia&ylistystä. Laitamme ruokaa ja syömme kotoisasti yhdessä. Tule rohkeasti mukaan oppimaan lisää Jumalasta ja viettämään mahtavaa leiripäivää/viikonloppua OPKOn palvelukeskukseen Helsinkiin! Mukaan voit pompata yksin tai yhdessä kavereiden kanssa koko viikonlopuksi tai osaksi aikaa. Koko viikonlopun ruokaraha on 15e/hlö. Ohjelma päivitetään nettisivujemme tapahtumiin lähempänä itse ajankohtaa. Lisäksi viikonloppuinfot lähetetään aina myös sähköpostilistallemme. Alla kevään koululaisten startti- ja päätösviikonloppujen päivämäärät:

  • 24.-26.1.20
  • 22.-24.5.20

Kevätkauden helmenä innostava ja tunnelmallinen Pääsiäispysäkki-leiri 9.-12.4 Enä-Sepän leirikeskuksessamme Vihdissä. Lisätietoja tulossa lähempänä leiriä :) Nähdään Eniksessä!

 Huom! Emme järjestä erillistä isoskoulutusta leirejä ja muuta toimintaa varten vaan kouluttautuminen tapahtuu nuorten toiminnan sisällä nuortenilloissa, nuorten viikonlopuissa ja matkoilla.

 

 
Aika Aihe Puhuja
9.4.2020 - 12.4.2020
Pääsiäispysäkki - Rukouksen, hiljentymisen ja varustautumisen päivät Enä-Sepässä
5.5.2020
Yhdessä Yhtenä -ilta Helsingissä
Olli Lehmonen&Annastiina Toppari
22.5.2020 - 24.5.2020
Koululaisten kevään päätösviikonloppu Helsingissä
Olli Lehmonen&Annastiina Toppari
14.6.2020 - 18.6.2020
Lasten ja nuorten Raamattu -ja Lähetysleiri Enä-Sepässä
Olli Lehmonen&Annastiina Toppari