Jäseneksi

Jäseneksi

OPKOn jäseneksi liittyminen on vaivatonta ja siitä on iloa molemmille osapuolille!

 

Sinua tarvitaan!

OPKOn toimintaan osallistuminen ei edellytä jäsenyyttä, mutta saadaksemme valtiolta tukea OPKO tarvitsee jäseniä. Jäsenyys on siis vaivaton tapa olla mahdollistamassa työtämme jatkossakin! Voit liittyä jonkin OPKOn paikallisyhdistyksen jäseneksi ja/tai Suomen OPKOn jäseneksi.

Jäsenet luokitellaan iän perusteella:

  • alle 15-vuotiaana jäseniksi liittyneet ovat juniori- eli koululaisjäseniä
  • 15-28-vuotiaat ovat varsinaisia jäseniä
  • yli 28-vuotiaat ovat kannatus- eli seniorijäseniä

Mitä jäsenyys antaa?

Jäsenenä saat esimerkiksi alennuksia leiri- ja tapahtumamaksuista. Yli 15-vuotiaille jäsenille postitamme lisäksi neljästi vuodessa ilmestyvän Arkki-lehtemme. Monien paikallisyhdistysten jäsenet saavat lisäksi paikallisyhdistyksen oman lehden.

Jäsenyys antaa myös paremmat mahdollisuudet vaikuttaa toimintaan, sillä jäsenenä sinulla on läsnäolo- ja puheoikeus yhdistyksen vuosikokouksessa ja varsinaisilla jäsenillä lisäksi myös äänioikeus. Paikallisyhdistyksen jäsenyys mahdollistaa myös hallituksen tehtäviin hakemisen.

Mitä se ottaa?

Ei paljon mitään. Paikallisyhdistysten jäsenmaksu vaihtelee yhdistyksestä ja jäsenluokasta riippuen, mutta puhutaan kuitenkin vain kympin tai parin vuosisummasta. Suomen OPKOn jäsenmaksu päätetään liiton vuosikokouksessa ja on toistaiseksi ollut vapaaehtoinen. Koululaisjäsenyys on ilmainen.

Miten liityn jäseneksi?

Liittyminen on simppeliä: Helpoin tapa on täyttää lomake netissä, jolla voit liittyä Suomen OPKOn jäseneksi. Paikallisyhdistyksen jäsenanomuksen voit pyytää yhdistyksen työntekijältä.  Jäseneksi liittyvän on hyväksyttävä OPKOn oppiperusta ja tarkoitus.

Liity OPKOn jäseneksi täyttämällä lomake netissä

 
 
 
.
 

Jäsenyydestä voit kysyä lisää paikallisyhdistyksen työntekijältä tai toimistosihteeri Juha Aholta, juha.aho@opko.fi, (09) 612 9940.